• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

24.09.2021

09:45

KONAČNO! POČINJE NIKAD JAČA ABA LIGA! Beogradski crveno-beli PRVI na terenu!

Košarka

KONAČNO! POČINJE NIKAD JAČA ABA LIGA! Beogradski crveno-beli PRVI na terenu!

Podeli vest

Crvena zvezda danas protiv Splita startuje u regionalnom košarkaškom takmičenju! Favorit za trofej je Partizan, a kladionice osim beogradskim večitim rivalima ne daju šanse nikome

ABA liga konačno počinje! Regionalno košarkaško takmičenje ove sezone privlačiće pažnje više nego ikad, a sve oči biće uprte u večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan.
Crveno-beli će prvi na teren od srpskih predstavnika. Večeras u dvorani "Pionir" dočekaće Split (Arena sport 1, 20.00).

Uprkos tome što su doveli zvučna pojačanja i ponovo igraju u Evroligi, nisu favoriti za trofej, jer kladionice daju najveće šanse Partizanu. Kvota da će klub iz Humske trijumfovati iznosi 1,51. Kvota na Zvezdu je 2,86, a male šanse da naprave iznenađenje daju se Cedevita Olimpiji i Budućnosti, sa kvotom 13,99.

Foto: Starsportphoto

 

Ovakav odnos snaga i očekivanja potpuno je realan s obzirom na to ko je sve došao u Beograd. Najveća bomba odjeknula je povratkom Željka Obradovića na klupu Partizana, a potom su se ređala i zvučna pojačanja - Kevin Panter, Zak Ledej, Jam Madar, Alen Smailagić... Zvezda je, između ostalih, dovela Nikolu Kalinića, Erona Vajta, Nikolu Ivanovića i Nejta Voltersa ali, iako evroligaš, prelaznim rokom nije ni približno privukla pažnju kao crno-beli, koji su ABA ligu prošle sezone završili na sedmom mestu.

Najveće ambicije

Ušli smo u pripreme opterećeni povredama, ali ćemo se takmičiti sa najvećim ambicijama
Dejan Radonjić

 

Čini se da Zvezda iz prikrajka ide na titulu, a trener Dejan Radonjić ne želi da se razmeće izjavama uoči početka i duela sa Splitom.
- Ušli smo u pripreme opterećeni povredama. Međutim, radili smo vredno, posvećeno i uspeli da uradimo sve što smo planirali. Svesni smo da je konkurencija u ABA ligi veoma jaka. Imamo takmičenje koje je najjače od osnivanja. Ipak, imamo najveće ambicije - ulio je nadu Radonjić navijačima nakon loših vesti i preloma ruke Erona Vajta.

Foto: Starsportphoto©

 

Njegov kolega sa klupe Partizana i prijatelj Željko Obradović, s druge strane, najavljuje povratak u Evroligu i čini se da ga ne zanima ništa osim trofeja u Evrokupu i ABA ligi.

Cilj Evroliga

Uvažavamo sve protivnike, ali želimo da se vratimo u Evroligu
Željko Obradović

- Želimo da se vratimo u Evroligu. Način je da budemo dobri u jednom ili drugom takmičenju, ali nećemo birati u kom ćemo biti dobri. Igraćemo Evrokup i ABA ligu uz maksimalno uvažavanje protivnika, ali sa velikim ambicijama - jasan je Željko.
Njegov tim prvo kolo igra u ponedeljak, protiv Zadra u gostima.

Podsetimo, Partizan devet godina nije podigao trofej namenjen najboljem u ABA ligi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VLADIMIR JOVANOVIĆ: „OČEKUJEM DA RASTEMO IZ MEČA U MEČ“
Košarka

VLADIMIR JOVANOVIĆ: „OČEKUJEM DA RASTEMO IZ MEČA U MEČ“

Iz godine u godinu Košarkaški klub Mega Basket pomera granice, u bukvalnom smislu. Iz sezone u sezonu povećava se broj draftovanih igrača iz redova Mege u NBA, pa je tako Mega uz Partizan i Barselonu po tom parametru, sa 13 draftovanih košarkaša, najuspešniji klub Evrope. Takođe, svake naredne takmičarske godine, Mega ima sve mlađi i mlađi tim. Kuriozitet je da će Mega i ove sezone biti verovatno najmlađa ekipa na Starom Kontinentu sa prosekom od samo 20,6 godina

23.09.2021

19:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija