• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2021

13:25

SVETSKI, A NAŠ! Ludi Srbin, doskorašnji selektor Amerike, dobio mural u Beogradu! /VIDEO/

Starsportphoto

Košarka

SVETSKI, A NAŠ! Ludi Srbin, doskorašnji selektor Amerike, dobio mural u Beogradu! /VIDEO/

Podeli vest

Mural posvećen velikanu košarke Gregu Popoviču, krasiće jednu od centralnih ulica u srpskoj prestonici

Postoji pregršt emigranata srpskog porekla koji su u različitm društvenim sferama ostavili neizbrisiv trag za čitavo čovečanstvo radeći u SAD-u. Primeri poput Karla Maldena i Pita Maravića, samo su kap u moru vanredno talentovanih ljudi, našeg porekla, koji su svoj pun potencijal iskazali upravo radeći u američkom društvu.

Jedan od takvih ljudi, svakako jeste i Greg Popovič, decenijama unazad predsednik i trener San Antonio Sparsa, i do skora selektor američke reprezenatcije. 

Popovič je poznat i kao veliki ljubitelj evropske košarke, koju San Antonio praktikuje bez prestanka, kao i veliki poštovalac upravo srpske škole igranja, kojoj nikada nije mogao odoleti.

Upravo je taj sjajan odnos između naših košarkaša i Grega Popoviča, legenda srpske košarke Žarko Paspalj želeo da prenese i na zidove grada Beograda, želeći da svakom prolazniku stavi do znanja, o kakvoj košarkaškoj i ljudskoj veličini je reč.

- Ideja je prevashodno da se Gregu napravi nešto, u ovom slučaju mural, kako bi na terenu pored kog se crta, podstakao neke nove generacije da budu još bolje u ovoj sjajnoj igri. Ja sam jedan od onih ljudi koji je mnogo davno otišao u NBA zahvaljujući Gregu. Iz tog mog iskustva, jedina stvar koja je ostala do dan danas, koja ima veze sa tim trenucima, to je Greg Popovič. To prijateljstvo koje je opstalo posle trideset godina, verovatno je najveće iskustvo koje sam imao za Ameriku - rekao je Paspalj, očevidno svojim rečima izražavajući ogromnu dozu poštovanja prema celokuopnoj ličnosti Grega Popoviča.

Foto: Starsportphoto

Žarko Paspalj, proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac

Bivši košarkaš Partizana i grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa, naglašava da je Popovičev najveći kvalitet upravo činjenica da se uvek odlikovao pre svega sjajnim ljudskim kvalitetima, i da je istovremeno kontinuirano jedan od najvećih košarkaških stručnjaka savremenog doba.

Mislim da je prikladan način da se ovome dragom i finom čoveku, i jednom od najvećih trenera današnjice, da mu se upriliči nešto na ovaj način. Meni je ovo bila ideja, od ideje do realizacije prošlo je neko vreme, i nekako kad vidim ovo, i način na koji je ovaj talentovani momak uzeo ovo da radi i pravi, meni se čini da je ovo pun pogotak, i veoma sam ponosan što je ispalo ovako.  

Beograd je oduvek umeo da na sebi svojstven način oda priznanje genijalnim ljudma i vrhunskim stručnjacima u njihovim oblastima.

Nadamo se da će upravo ovaj mural, biti podstrek nekim novim klincima da krenu koracima Paspalja i mnogih drugih naših vanredno dobrih košarkaša, i da će nas poput njih, obradovati višestruko svojim uspesima u budućnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija