• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2021

23:57

REAL I BARSELONA TONU SVE DUBLJE! Neverovatan gubitak za 4 godine, giganti u milionskom minusu!

Košarka

REAL I BARSELONA TONU SVE DUBLJE! Neverovatan gubitak za 4 godine, giganti u milionskom minusu!

Podeli vest

Real Madrid i Barselona su sigurno među najvećim klubovima starog kontinenta, a imaju i najveće dugove

Španski klubovi Real Madrid i Barselona objavili su finansijske podatke za prošlu sezonu i brojke su krajnje zabrinjavajuće.

Evropska košarka je godinama bila u krizi, a sa pojavom korone da kriza je došla do izražaja kako na samo takmičenje tako i na klubove. Skoro svaki klub je pretrpeo velike finansijske gubitke, a najdeblji kraj su izvukli španski gigani Real i Barsa. 

Poznato je da se Barselona finansira iz fudbalskog kluba koji je pretrpeo ogromnu finansijku štetu i da je dug i preko 1.000.000.000 (milijardu) evra!

Foto: Starsportphoto

Nikola Mirotić protiv Crvene Zvezde

I pored svega toga, Barsa je uspela da sastavi verovatno najbolji sastav u Evropi. Prekaljeni asovi kakav je Nikola Mirotić ili Kori Higins i Nik Kalates sigurno nisu jeftini,a tek NBA imena poput Aleksa Abrinesa i Nikolasa Laprovitole.

U takvim okolnostima, Barselona je bila balon koji je čekao trenutak da pukne,što se i dogodilo i rezultiralo odlaskom Mesija! 

Real je sa druge strane možda u malo boljoj situaciji ali ni kod njih ne cvetaju ruže,izgradnja stadiona je jako skupa i zbog toga su morali da stegnu finansije ali su opet išli preko dozvoljene granice. 

Foto: Euroleague.net

Serhio LJulj i Džejsi Kerol

Barselona će zabeležiti minus od  27.450.000  evra, dok je Real nešto gori koga očekuje minus od 29.900.000. 

To su zaista velike sume koju ne troše ni neki fudbalski klubovi, a ovo je za okvire Evrolige jako mnogo. 

Kako prenose španski mediji, Real i Barselona su najveći potrošači na Pirinejima. Real je u sezoni 2018-2019 završio u minusu od 26.470.000, sezonu 2019-2020 26.300.000 u minusu, a prošle 18,900,000. Barsa je sa druge strane u sezoni 2018-2019 bila u minusu od 22.300.000 evra, sezonu 2019-2020  28,200,000 u minusu, a prošlu sa 28,800,000 evra! 

Zajedno u prethodne četiri godine Real i Barselona ubeližili gubitak od 204.320.000 evra! Ne deluju ohrabrujuće ove brojke, ali ako se nastavi ovim tempom da se troši mogli bi uskoro da doživimo i krah evropske košarke. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija