• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2021

22:53 >> 22:58

KARI ĆE VRATITI JOKIĆA U REPREZENTACIJU, UBEĐEN SAM U TO! Obradović PROGOVORIO o ORLOVIMA!

Starsportphoto

Košarka

KARI ĆE VRATITI JOKIĆA U REPREZENTACIJU, UBEĐEN SAM U TO! Obradović PROGOVORIO o ORLOVIMA!

Podeli vest

Srpski trener Željko Obradović gost je emisije "Prva tema" na TV Prva, a tom prilikom dotakao se situacije oko košarkaške reprezentacije Srbije

Neuspešno košarkaško leto je iza Srbije, Orlovi su ostali bez plasmana na Olimpijske igre, a kao glavni krivac "etiketiran" je Nikola Jokić budući da se nije odazvao pozivu selektora Igora Kokoškova koji se nakon kvalifikacionog turnira orpostio od nacionalnog tima. 

Nedugo zatim, brigu o reprezentaciji preuzeo je Svetislav Pešić, a Željko Obradović smatra da će popularni "Kari" ubediti Jokića i vratiti ga u nacionalni tim. 

Foto: Tanjug/AP

- Rekao sam za američke igrače, nisam pričao o Nikoli JOkiću. On je fenomen i biser naše košarke. Mislim da će Pešić pronaći sa njim zajednički jezim i bio bih najsrećniji ako se to dogodi. Nisam pominjao njega u negativnom kontekstu. Kada je bio spisak igrača, rekao sam da sačekamo ko će biti zdrav. Žao mi je što je Igor Kokoškov završio kako je završio. Za mene je treniranje i igranje u reprezentaciji najveća čast - objasnio je Željko Obradović i nastavio o svom odnosu sa nacionalnim timom. 

- Braća Gasol su takođe preskakali neka takmičenja, u dvadeset godina to je razumljivo. Ne ulazim u razloge zašto se nisu odazvali. Ranije je reprezentacija bila odskočna daska. Uz normalan kontakt možemo do toga da najbolji igraju za Srbiju. To je najveća pobeda koju Kari može da ostvari na startu mandata. 

Obradović potom ističe da je uvek na rasplaganju srpskoj košarci. 

- Ja sam to završio 2005. godine, ali nesrećno. Bili smo prvaci Evrope i sveta, vicešampioni na Olimpijskim igrama. TO je odavno iza mene, 16 godina je prošlo. U svakom momenut sam spreman da pomognem reprezentaciji i danas imam izvanrednu saradnju sa Svetislavom Pešićem. Nekoliko igrača iz Partizana će nastupati za reprezentaciju već za desetak dana u kvalifikacijama - dodao je trener crno-belih. 

Dotakao se potom košarkaški trener situacije u fudbalskoj reprezentaciji Srbije i istakao da je ogroman uticaj na uspehe imao Dragan Stojković Piksi. 

Foto: printscreen TV Prva

- Izjava koja je sigurno podigla moral (o "eventualnom plasmanu na Svetsko prvenstvo), kada se trener tako ponaša igrači to slede. Ja mogu jedino da čestitam selektoru. Nije ova utakmica sve odlučila, ali treba doći u situaciju da igraš meč koji te vodi na Svetsko prvenstvo. Čestitke Piksiju i njegovom stručnom štabu. Ja sam pre toga imao meč protiv Crvene zvezde, gledao sam detalje i snimke i radovao se još jednom. Poslao sam i Draganu poruku, to je ogroman uspeh - objasnio je Željko Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija