• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2021

14:30 >> 17:24

PORAZ PEŠIĆEVIH ORLOVA U BELGIJI! Srbija se RASPALA nakon nestanka struje!

Starsportphoto©

Košarka

PORAZ PEŠIĆEVIH ORLOVA U BELGIJI! Srbija se RASPALA nakon nestanka struje!

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Belgiji

Teško je tražiti izgovore, a i nepotrebno nakon neshvatljivog poraza Srbije u Belgiji, ali jasno je nakon svega što se desilo da su Orlovi potpuno "nestali" sa terena nakon desetominutne pauze na startu četvrte četvrtine zbog nestanka struje. Imali su izabranici Svetislava Pešića deset poena prednosti u tom momentu, ali nakon prekida, Belgija je uspela da se oporavi, vrati u meč i na kraju savlada srpsku reprezentaciju - 73:69 (13:21, 16:20, 25:22)!

Jasno je od starta bilo da Srbija ima daleko veći individualni kvalitet, ulazak Filipa Petruševa i Miloša Teodosića potpuno je iz koloseka izbacio Belgijance, a dve vezane trojke za kapitena naše reprezentacije donele su Orlovima prvu osetniju prednost u Monsu. 

Ipak, nešto slabija reakcija Srbije na startu druge četvrtine otvorila je Belgijancima šansu da se "vrate" u meč i ekspresno istopre prednost naših momaka. Morao je Svetislav Pešić da reaguje i tajm-autom razbudi svoje izabranike. Tek što se završio minut predaha na scenu je stupio Aleksa Avramović i sa sedam vezanih poena ponovo Srbiju odveo na dvocifrenu prednost. 

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina bila je kopija druge, Srbija je ponovo slabo otvorila deonicu, Belgijanci su preko Van Rosoma i Žilea uspeli da prepolove vođstvo Orlova, ali je nova trojka Miloša Teodosića probudila našu reprezentaciju. Usledila je serija Dušana Ristića, pogodak Nemanje Dangubića sa distance i delovalo je da je meč rešen, ali nije bio. 

Tek što je počeo poslednji kvaratal u hali u Monsu nestalo je struje, utakmica je prekinuta na desetak minuta, a srpski košarkaški koji su bili naletu potpuno su izgubili momentum. Belgijanci su se preko Ismaela Bakoa vratili na 62:65 i Pešić je morao da reaguje novim tajm-autom. Nije ni to razbudili Orlove, Belgijanci su preko Mveme stigli do vođstva na minut do kraja. 

BELGIJA - SRBIJA  73:69 (13:21, 16:20, 25:22, 19:6)

Mons Arena, Mons            Sudije: Antonio Konde, Andrei Šarapa, Lorenco Baldini

Belgija: Okjazili, Van Rosom, Mvema, Seron, Žile, Delalu, Vanvijn, Libert, Bako, Kestelot, Van Vlit, Obasohan

Srbija: Novak, Trifunović, Avramović, Zagorac, Jagodić-Kuridža, Ristić, Radanov, Dangubić, Koprivica, Teodosić, Petrušev, Jović

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Poen za Petruševa, ali trojka Van Rosoma na drugoj strani - 72:69!

38. minut - Faul u napadu za Petruševa, koristi sa druge strane Mvema i pogađa novu trojku - 69:67!

37. minut - PETRUŠEEEEV! Neverovatno važan poen na isteknu napada, pogađa centar našeg tima uprkos dobroj odbrani Belgije, a na drugoj strani domaći nisu uspeli da pronađu put ka košu Orlova - 66:67!

36. minut - Belgija po prvi put vodi! Mvema je pogodio posle lošeg preuzimanja u našoj odbrani, na drugoj strani Miloš Teodosić je uspeo da izvuče faul i malo uspori ritam - 66:65!

35. minut - Uticala je pauza na momentum srpskih košarkaša, Belgijanci uspevaju da iskoriste to i spuste se na jedan posed zaostatka - 62:65!

34. minut - Novo snažno zakucavanje za Ismaela Bakoa, Belgijanci smanjuju na jednocifren zaostatak, 14 poena za centra domaćih - 60:65!

32. minut - Stigla je struja u halu u Monsu i utakmica je odmah nastavljena!

Foto: Starsportphoto©

31. minut - PREKID! Meč u Monsu prekinut je zbog nestanka struje u hali i pitanje je koliko će ovo potrajati!

Treća četvrtina: 

30. minut - Vezuje Žile pet poena i ponovo vraća nadu Belgijancima da mogu do preokreta. Previše amplituda u igri Orlova tokom treće četvrtine - 54:63!

28. minut - DANGUBIIIIIIIIIIIIIĆ! Napokon nego sem Teodosića da pogodi za tri poena, Srbija ima +12 - 49:61!

27. minut - Ponovo poeni za Srbiju iz slobodnih bacanja, a potom i lako poentira Dušan Ristić ispod koša - 46:56!

25. minut - TEODOSIIIIIIIĆ! Četvrta trojka za kapitena, kada ne ide tu je Teo da povuče Orlove - 46:52!

24. minut - Prekida Nemanja Dangubić seriju Belgijanaca, potom dobra odbrana Srbije i poeni za Filipa Petruševa sa linije penala - 43:49!

23. minut - Opušteno deluje Srbija na startu drugog poluvremen, koriste to Bako i Van Rosom koji serijom u trećoj četvrtini spuštaju prednost Orlova na samo tri poena - 38:41!

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Ponovo nešto slabiji početak Srbije četvrtine, loše rešenje u napadu, na drugoj strani Petrušev na liniju penala šalje Baka - 31:41!

Druga četvrtina: 

20. minut - BUM! BUM! BUM! Vratio se Teodosić na parket i nastavio gde je stao u prvoj četvrtini, nova trojka i ponovo preko ruke Belgijanaca - 29:41!

19. minut - Serija 5:0 za Belgijance i odmah tajm-aut Svetislava Pešića - 27:36!

18. minut - AVRAMOVIIIIIIIĆ! Stala je Srbija napadački, ali tu je levoruki šuter da je "probudi"! Tek treća trojka za Orlove na meču - 22:36!

17. minut - Prerano su Belgijanci ispunili bonus, ume Srbija to da iskoristi, sada i Avramović beleži nova dva poena sa linije penala, a potom i ukradne lopta i lak koš za pleja Partizana - 20:33!

16. minut - Nije išlo u napadu, ali je iz dobre odbrane Srbija stigla do lakih poena sa linije penala, a sada i u kontri poentira Aleksa Avramović - 20:29!

15. minut - Ne funkcioniše napad Srbije u drugoj deonici, poene sa linije penala postigao je Miloš Teodosić, a potom i Marko Jagodić Kuridža koristi slobodna bacanja - 18:27!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Mnogo problema odbrani Srbije predstavlja Obasoan, već sedmi poen za šutera Belgije i domaća selekcija prepolovila je zaostatak - 18:23!

13. minut - Nije zadovoljan Svetislav Pešić kako izgleda Srbija na startu druge četvrtine, a nakon poena Ismaela Baka, selektor Orlova odmah je pozvao tajm-aut - 15:23!

12. minut - Dominira Filip Petrušev na obe strane terena, brutalno je zalepio Van Flit, poslao pas preko celog terena za Zagorac, a potom iznudio i faul. Ipak, nastavljaju se loši procenti šuta za Orlove -13:23!

11. minut - Nastavlja Petrušev da muči odbranu Belgije, pogađa sada centar Efesa uz faul Serona, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 13:23!

Prva četvrtina:

10. minut - Evidentno je klasa je na strani Srbije, koriste svoje majstorstvo Teodosić i Petršev i donose Orlovima osetniju prednost u finišu prve četvrtine - 13:21! 

9. minut - RAFALNA PALJBA! Namestio je nišan Miloš Teodosić i pocepao mrežicu sa osam metara! Reaguje odmah trener Belgije, prvi tajm-aut na meču - 11:19!

8. minut - TEODOSIIIIIIIIĆ! Evo je prva trojka za srpske košarkaše u Monsu - 11:16! Potom novo ispucavanje Belgijanaca koje Zagorac nije uspeo da iskoristi sa poludistance...

7. minut - Nekoliko loših poteza Srbije, faul u napadu Dangubića i laki poeni za Vanvijna u kontri, Belgija se ekspresno vraća u igru - 11:13!

6. minut - Ponovo slab šut Orlova, trojku je promašio Nemanja Dangubić, a Trifunović ne uspeva da ispravi to posle ofanzivnog skoka - 9:13!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Tek što je Petrušev kročio na teren, centar Efesa vezuje četiri poena, sjajno deluje njegova saradnja sa Avramovićem, raste prednost Srbije - 7:13!

4. minut - Pre svega sjajna odbrana Srbije na startu meča, ali dosta problema imaju Orlovi u izboru šuta u napadu, dve promašene trojke za Avramovića, potom i loš pokušaj Trifjunovića, koristi to sa druge strane Mvema - 7:7!

3. minut - Ukradena lopta za Aleksu Avramovića i lako zakucavanje u kontri, sa druge strane Bako koristi lošu rotaciju srpske odbrane, ali je pokušao atraktivno da završi akciju - 4:7!

2. minut - Jasna je ideja da Marko Jagodić Kuridža napada Žilea sa niskog posta, sada je krilni centar Srbije pogodio uz faul i iskoristio dodatno slobodno bacanje - 4:5!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad osvaja Ismael Bako, odmah napada Sem Van Rosom i pogađa za vođstvo Belgijanaca. Uzvraća istom merom Marko Jagodić Kuridža koji je poslužio Ristića - 2:2!

Startna petorka Srbije: Avramović, Trifunović, Radanov, Jagodić-Kuridža, Ristić!

14:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci između Belgije i Srbije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija