• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2021

18:08

NEKA NAUČE KAKO SE IGRA ZA REPREZENTACIJU, MALO JE DRUGAČIJE! Pešić posle poraza DRŽAO SLOVO Orlovima!

Starsportphoto

Košarka

NEKA NAUČE KAKO SE IGRA ZA REPREZENTACIJU, MALO JE DRUGAČIJE! Pešić posle poraza DRŽAO SLOVO Orlovima!

Podeli vest

Košarkaši Srbije izgubili su večeras od Belgije 73:69 u Monsu u drugom kolu kvalfikacija za Svestkog prvenstva 2023. godine

Srbija je posle drame zabeležila prvi poraz u kvalifikacijama, prokockala je plus 14, a poslednje četvrtina bila je presudna da Begijanci dođu do drugog trijumfa u novembarskom prozoru.

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, Filip Petrusev je ubacio 16, a Miloš Teodosić 14.

- Najpre želeo bih da čestitam reprezentaciji Belgije i treneru Đerđi. Zaslužili su pobedu. Delovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje. Nismo odreagovali kako smo želili. Znali smo i pre početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati sa više fokusa. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke - rekao je Pešić nakon meča. 

Foto: Starsportphoto

Selektor je potom pohvali odnos igrača prema dresu i ispravan stav prema utakmici. 

- Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška. Generalno, za mene je važno da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti - podvukao je selektor Orlova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Ako su Zagorac, Dangubić, Jagodić, Davidovac, Radanov, Ristić...talentovani igrači, onda ti Pešiću, bez uvrede, nemaš pojma. Ovo su osrednji igrači, ali je tačno da mi boljih nemamo. Nažalost u svakoj ekipi iz Srbije igraju po 2-3 crnca koji zauzimaju mesta naših dečaka. Nekad smo stvarali vrhunske igrače, a sad klubovi vrhunski manipulišu i zarađuju na crncima.

Čiča Avalski

pre 2 godine

Pogledajte ponovo poslednju četvrtinu utakmice ... teško silovanje od strane teodosića - DOKLE, BRE ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija