• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2022

19:51

MARINA MALJKOVIĆ POZIVA NA OPREZ! Nema LAKOG protivnika!

Starsportphoto

Košarka

MARINA MALJKOVIĆ POZIVA NA OPREZ! Nema LAKOG protivnika!

Podeli vest

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas povodom žreba za Svetsko prvenstvo da na tom takmičenju nema lakog protivnika, kao i da se tim tek razvija i stvara za budućnost

Selektorka Maljković naglašava da je prednost što u nacionalnom timu imamo dve igračice koje igraju u istom timu.

- Među 12 najboljih reprezentacija na svetu nema lakog protivnika. Mi smo tim koji se razvija i koji tek treba da se stvara. U ovoj ekipi ne postoje dve igračice koje igraju zajedno tokom sezone u jednom klubu, što znači da ovaj tim tek treba da stvara svoju koheziju i tek treba da postane kompaktna grupa - rekla je Maljković, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Srpkinje će igrati na Svetskom prvenstvu u Australiji, u Grupi "B" sa Francuskom, Japanom, Nigerijom, Kanadom i domaćinom turnira.

U Grupi "A" su: Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja, SAD, kao i zamena za selekciju Rusije.

Maljković dodaje da je važno da su devojke prihvatile njen sistem i pravila ponašanja, i da su spremne na "krvav rad".

- Nikako ne smemo da budemo naivne i da mešamo Svetsko prvenstvo, veliko takmičenje čiji će pritisak većina ovih igračica tek prvi put osetiti u septembru i veliki uspeh ostvaren u kvalifikacijama u Beogradu, koji me mnogo raduje, a koji je bio vetar u ledja da dve naše glavne igračice odu u WNBA, gde će predstavljati Srbiju. Neizmerno sam ponosna na njih i imaju moju punu podršku - zaključila je Maljković.

Plasman u četvrtfinale će osigurati po četiri najbolje selekcije iz dve grupe.

Svetsko prvenstvo će se održati od 22. septembra do 1. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija