• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

22:37

KRUG SE SUZIO! Ovo su DVA potencijalna rivala Partizana u Evrokupu! Cedevita Olimpija NE STAJE!

Starsportphoto©

Košarka

KRUG SE SUZIO! Ovo su DVA potencijalna rivala Partizana u Evrokupu! Cedevita Olimpija NE STAJE!

Podeli vest

Posle crno-belih izabranici Jurice Golemca savladali i špansku Valensiju sa 82:76 u 17. kolu Evrokupa

Na taj način Slovenci su nastavili trijumfalan niz u Evrokupu, ostvarivši sedmu pobedu zaredom u svim takmičenjima.

Odlučujuća je bila druga četvrtina, koju su Ljubljačani dobili sa ogromnih 30:15 i već na poluvremenu vodili sa 50:37.

Predvođeni Zoranom Dragićem i Jako Blažičem domaći su održavali stečenu prednost u trećoj četvrtini. Valensija je u poslednjoj deonici dodala gasa i prekrenula rezultat, u jednom trenutku španski tim imao je tri poena viška (68:71), ali je domaćin u neizvesnoj završnici ostvario novi uspeh. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zoran Dragić sa 17 poena, Jaka Blažič je dodao 13 koševa. Kod Valensije najbolji je bio Martin Hermanson sa 16 poena, dva manje ubacio je Majk Tobi.

Cedevita Olimpija se ovom pobedom probila na treće mesto sa skorom 10-7, Valensija je druga sa 11 pobeda i šest poraza.

Osim ovog meča, u grupi "B" Venecija je bila ubedljiva protiv Promiteasa 81:57, što mnogo više zanima navijače Partizana.

Italijane je do trijumfa predvodio Amerikanac Mičel Vat sa 16 poena, dok je kod Grka najbolji bio Dimitris Agrevanis sa 22 poena.

Tako je ostalo otvoreno pitanje sa kim će se u plej-ofu sastati crno-beli. U poslednjem kolu znaće se da li će to biti upravo Venecija ili turska Bursa.

Oba tima imaju skor 8-9 i bore se za šestu poziciju mesto, ko bude lošije plasiran ići će na megdan izabranicima Željka Obradovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija