• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2022

09:21

NAVIJAČI U TRANSU, JOKIĆ HOĆE DA IGRA ZA SRBIJU! Oglasila se legenda, Rebrača pričao sa Nikolom: Ne sumnjajte u njegov patriotizam!

HIT dodatak/informer

Košarka

NAVIJAČI U TRANSU, JOKIĆ HOĆE DA IGRA ZA SRBIJU! Oglasila se legenda, Rebrača pričao sa Nikolom: Ne sumnjajte u njegov patriotizam!

Podeli vest

Nikola Jokić prethodnog leta nije igrao za Srbiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a navijače je naljutio i pre nekoliko dana kada je rekao da sada ne misli na nacionalni tim

Nedavno su Nikoli Jokiću u poseti bili selektor Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać. Dobre vesti doneo nam je i legendarni Željko Rebrače, pa bismo MVP NBA lige uskoro mogli da gledamo u dresu Srbije.

Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomaci -  rekao je za Kurir Željko Rebrača i otkrio:

- Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA... Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman.Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju.

Foto: Starsportphoto

 

Jokić trenutno nije omiljen među navijačima, a Rebrača kaže da ga treba razumeti.

- Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina.  U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdanovića - rekao je Rebrača.

Prvi izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

Krajem avgusta slede prva dva meča u drugoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo kada će se tri prvoplasirane ekipe iz naše grupe A ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz grupe B gde se nalaze Turska, Grčka, Belorusija i Velika Britanija.

Odmah zatim, naš tim očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. “Orlovi” se takmiče u grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 2 godine

Gospodine pesicu ostanite gospodin i nemojte pozivati jokica u reprezsntaciju. Neka on valja kamionski i traktirske gume dabo se Sto bolje pokazao jenkijima.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija