• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2022

20:53

MAKABI SLOMIO ĐORĐEVIĆEV FENER! Poznati svi PAROVI ČETVRTFINALA Evrolige!

Košarka

MAKABI SLOMIO ĐORĐEVIĆEV FENER! Poznati svi PAROVI ČETVRTFINALA Evrolige!

Podeli vest

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su u odloženom meču Evrolige ekipu Fenerbahčea rezultatom 85:76, pa će u Top 8 fazi ići na madridski Real

Ponos Izraela su do pobede vodili Džejms Naneli sa 19 poena i sedam skokova, Ante Žižić je ubacio tri manje i sedam uhvaćenih lopti, kao i Skoti Vilbekin koji je duel završio sa 14 poena, dok je dvocifren bio i Derik Vilijams sa 10 koševa.

Kod Fenerbahčea prednjačio je Devin Buker sa 14 poena, dva manje dodao je Ahmet Duverioglu, dok je 10 ubacio Ismet Akpinar. Srpski reprezentativac Marko Gudurić je imao po šest koševa i asistencija, kao i tri uhvaćene lopte.

Budući da se sve znalo pre ovog meča, ostala je jedina nedoumica na koga će ići Izraelci. Pobeda ih je vodila na Madriđane, a poraz na Olimpiju iz Milana. Izabrali su prvu opciju, obzirom da Đorđevićeva ekipa nije imala rezultatski imperativ.

Posle ove utakmice znaju se i svi parovi Top 8 faze. Sastjau se: Barselona (1) - Bajern (8), Olimpijakos (2) - Monako (7), Olimpija Milano (3) - Efes (6), Real Madrid (4) - Makabi (5).

Poznat je i kostur Fajnal fora, koji se ove godine održava u Beogradu, umesto Berlinu, zbog pandemije koronavirusa.

 

 

Publika u Srbiji uživaće u mastorijama najvećih asova evropske košarke, a snage će odmeriti pobednici mečeva: Barselona/Bajern - Real/Makabi, odnosno, Olimpijakos/Monako - Olimpija Milano - Efes.

Osam timova će se od 19. aprila do 4. maja boriti za mesta na Fajnal foru, koji se od 19. do 21. maja održava u Beogradskoj areni. Serije se igraju na tri pobede, a jasno je da prednost domaćeg terena imaju bolje rangirane ekipe.

Dodajmo i da se četvrtfinale igra po sistemu 2-2-1, što znači da se prve dve utakmice igraju na terenu bolje rangirane ekipe, treća i eventualna četvrta na parketu slabije plasiranog tima u ligaškom delu, dok će domaćin u potencijalnoj majstorici takođe biti bolje rangirani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija