• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2022

14:18

ALIMPIJEVIĆ NE STAJE POSLE ISTORIJSKOG USPEHA! Bursa POTPISALA dva Amerikanca!

Košarka

ALIMPIJEVIĆ NE STAJE POSLE ISTORIJSKOG USPEHA! Bursa POTPISALA dva Amerikanca!

Podeli vest

Košarkaši Burse napravili su ogromno iznenađenje plasmanom u polufinale Evrokupa, a na tom putu su iznenadili Partizan, pa Cedevita Olimpiju

Turski tim je napravio senzaciju na evropskoj sceni i postao klub o kome se priča na svakom koraku.

Pobede nad Partizanom i Zmajčekima dobijaju još više na težini, ako se zna da su izvojevane pred navijačima crno-belih i slovenačkog tima.

Uprava Burse rešila je da nagradi najzaslužnije za istorijski podvig, pa su već potpisani novi ugovori sa Derikom Nidamom i Dejvom Dudžinskim.

Tandem Amerikanaca blistao je u mečevima sa Parnim valjkom i u Stožicama, što je bio razlog da rukovodstvo turskog tima produži sa njima saradnju na još dve godine.

Nidam je jedan od glavnih igrača Burse ove sezone. Partizanu je ubacio 14, a Olimpiji 20 poena, dok je na proseku u Evrokupu od 13 poena i pet asistencija.

 

 

Sa druge strane, Dudžinski je protiv Parnog valjka odigrao odlično, postigao je 15 koševa, uz šut iz igre 7/11 i na taj način pogurao zeleno-bele do pobede u Areni.

U polufinalu Evrokupa, Bursu čeka novo gostovanje, španskoj Andori koja zauzima poslednje mesto u ACB ligi.

Nema sumnje da je ovo, u odnosu na jačinu tima Partizana i Cedevite, najlakši posao za Alimpijevićev tim da prirede još jedno iznenađenje i plasiraju se u finale.

Ako preskoče i tu prepreku, košarkaši Burse plasiraće se u finale Evrokupa i doći samo na trijumf od istorijskog ulaska u Evroligu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija