• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2022

13:46

PEŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O JOKIĆU, TEU I MICIĆU! Nikola je toliko postao VRH, tako je sredio telo kao da je...

Beta/AP

Košarka

PEŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O JOKIĆU, TEU I MICIĆU! Nikola je toliko postao VRH, tako je sredio telo kao da je...

Podeli vest

Srpski centar Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije o potencijalnom nastupu za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Sve ljubitelje košarke u Srbiji zanima da li će naš najbolji igrač biti u sastavu naše reprezentacije, a o tome je govorio i MVP NBA lige.

Foto: Starsportphoto

 

Oglasio se i selektor Svetilsav Pešić, koji ističe koliko je ponosan na srpske košarkaše i njihove uspehe. Govorio je o Milošu Teodosiću, Vasi Miciću, kao i o Nikoli Jokiću, koji je ponovio prošlogodišnji uspeh.

- Čestitam svima. Znam da im je drago što dobijaju ta priznanja. Sa druge strane, oni su timski igrači. Oni se raduju, ali bi voleli to da potvrde kroz rezultate svojih ekipa. Naravno, ponosan sam. Kada osvojiš jedanput MVP titulu, kao što je Jokić to uradio prošle godine, to je nešto posebno. Ali, kada to potvrdiš još jedanput, i to, uzastopce dve godine, onda je to nešto izuzetno. Teško je dva puta biti prvak bilo čega. Mi njega cenimo, volimo, poznajemo ga i podržavamo ga - ističe Pešić u intervjuu za Telegraf i nastavlja:

Foto: Starsportphoto

 

- Skoro sam bio tamo i gledao uživo. Utisak je sasvim drugačiji nego na televiziji. On je toliko postao "vrh", on je sredio svoje telo i izgleda kao krilni centar. Angažovan je i u odbrani i u napadu, u takozvanoj "transition defense". Drugačiji su kontakti, fizički pritisak koji se na njemu vrši kao na najboljem igraču Denvera. On sve to rešava dosta uspešno. I sa klupe, njegovo ponašanje je za poštovanje. Ne voli puno da se hvali, ali pomaže i svi to prihvataju sa jednim velikim respektom. Ono što je tu važno, veliki igrači sa prostora van SAD-a, poput Dražena Petrovića, Divca, Gasola, Sabonisa, Parkera i drugih, su obeležili jedno vreme. Ali Nikola, za razliku od njih, još uvek napreduje. On svaki put napreduje i svaki put u svojoj igri donese nešto novo. To je ta neka karaktetistika, da donese nešto novo u svojoj igri. I na kraju, on je još jako mlad i ima još mnogo sezona ispred sebe. 

Foto: AP/Photo

 

Oduševljen je Pešić i Teodosićem...

- Teo je sasvim druga jedna priča. On je u finalu želeo da pobedi. Igrao je punom snagom. Preuzeo je odgovornost, nosio je tim. On to radi često, ali je sada stvarno hteo da svoj dolazak u Virtus, i tu njegovu misiju,  potvrdi ulaskom u Evroligu. Na kraju, od takvih igrača to se i očekuje i videlo se da je u igri bio potpuno, od početka do kraja. On sada ima jedno ogromno iskustvo, zna da se poštedi kada treba, jer ipak su to naporne utakmice, a on nije najmlađi igrač.

Foto: Starsportphoto

 

Takođe, blikstao je i Vasilije Micić, koji  dobitnik je trofeja "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige.

Foto: Starsportphoto

 

- Micić je najbolji strelac Evrolige, i pored toga što je plejmejker. Vrlo je čudno.. Sa Evropskom ligom ništa ne može da te iznenadi. Najbolji strelac, prošle godine MVP i on nije u prvoj petorci, iako je on držao čitavu utakmicu protiv Olimpije Milano, naravno, uz pomoć ostalih igrača. Ali, neverovatno je da on nije MVP. Ja sam mislio da je to greška. Ne razumem jednu takvu odluku, uz svo poštovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija