• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

06.06.2022

16:20

Košarkaška legenda Dajana Butulija postala i "Legenda Jezera": "Ponosna sam, hvala što me niste zaboravili"

V.N.

Košarka

Košarkaška legenda Dajana Butulija postala i "Legenda Jezera": "Ponosna sam, hvala što me niste zaboravili"

Podeli vest

Pored toga što je postala košarkaška legenda, Dajana Butulija dobila je i svoju tablu u hali SC "Jezero" okviru kampanje "Legende Jezera"

Sportski centar "Jezero" i lokalna samouprava na taj način iskazuju poštovanje prema kikindskim proslavljenim sportistima, koje njihovi sugrađani nikada neće zaboraviti. Na ovaj način pruža se podstrek novim generacijama sportista da marljivim radom mogu da ispune svoje snove. Pre Dajane, "Legenda Jezera" postala je i Marica Stražmešter, proslavljena srpska plivačica.

Ostvarila je sve što jedan sportista u svojoj karijeri može da sanja. Donosila je pregršt medalja sa evropskih i svetskih šampionata, a Kikindi se uvek rado vraćala i ponosno isticala odakle je. Dajana Butulija, skromna, kao i uvek, iako za to nema razloga, pokazala je i danas, pored svoje table sa postignutim uspesima, da je kjudska veličina uvek prizemna.

- Zahvaljujem se svom gradu koji me nije zaboravio, kao što ni ja ne zaboravljam Kikindu i uvek joj se rado vraćam. Ponosna sam što sam dobila tablu sa svoim imenom, u hali gde sam počela karijeru, imala mnogo uspona i padova, ali sam pratila svoje snove, vredno radila i trenirala. Zbog toga mi je najviše drago, jer kada neki novi sportisti budu ulazili u ovu halu, kada ima je najteže, nailaze na prepreke, nepravdu, kada sa svim tim stvarima moraju da se izbore, treba da znaju da neće biti lako. Ako to prevaziđu, dostići će svoje snove. Ja sam svoje snove ostvarila, i više od onoga što sam želela. Baš sam ponosna danas-rekla je Dajana Butulija.

Direktor SC "Jezero", Dejan Pudar,  istakao je da je tabla sa likom i imenom Dajane Butulije bila premala za sve uspehe koje je ostvarila u svojoj karijeri, a da je cilj kampanje "Legende Jezera", je da upravo neki novi naraštaji nastave da se bave sportom i da selede svoje snove.

- Kruterijumi sa postavljanje table sa imenom i likom sportista je da su učestvovali ili osvajali medalje na velikim takmičenjima. Ova kampanja je proizvela mnogo emocija, a meni kao sportisti je izuzetna čast da sarađujem sa izuzetnim osobama koje su ostavile dubok trag u sportu i zato ih nikada nećemo zaboraviti. Ovo je promocija najviših ljudskih vrednosti koje moraju da krase svakog sportistu i u tome ćemo istrajati u budućnosti - naveo je Pudar.

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, ponosno ističe, da kampanja ima za cilj da pokaže da samo trud, marljivost i upornost daju rezultate.

-Dajana Butulija je dokaz da samo posvećenim radom i jasno određenim ciljevima, možete da postignete sve što poželite. Lokalna samouprava ulagaće uvek u sport i promovisati zdrave stilove života-istakao je Lukač.

Dajana Butulija sada je u ulozi trenera mlade košarkaške reprezentacije sa kojom je u intenzivnim pripremama za Evropsko prvenstvo, koje će za mesec dana biti održano u Šapronu.

 

                                    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija