• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BETA

20.06.2022

23:50

ITUDIS DOBIO POJAČANJA! Amerikanac koji je POBEDIO Partizan, stigao u Fenerbahče! Tu je i DEBITANT!

Košarka

ITUDIS DOBIO POJAČANJA! Amerikanac koji je POBEDIO Partizan, stigao u Fenerbahče! Tu je i DEBITANT!

Podeli vest

Bivši šampion Evrope Fenerbahče saopštio je da je novi igrač tog kluba Amerikanac Džonatan Motli

Ovaj 27-godišnji košarkaš, koji je prošle sezone nastupao za Lokomotivu Kubanj, sa novim klubom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Amerikanac je prošle sezone u devet utakmica Evrokupu prosečno beležio 21,2 poena, sedam skokova i 1,1 blokadu. Dva puta je bio MVP kola Evrokupa, a sledeće sezone će debitovati u Evroligi. U grupnoj fazi je igrao sa Partizanom koji su pobedili u Krasnodaru.

Motli je u VTB ligi prošle sezone u proseku postizao 19,1 poen, uz 7,2 skoka, 1,4 ukradene lopte i 1,1 blokadu.

 

 

Osim njega, ekipu je pojačao i dosadašnji igrač Turk Telekoma Samet Gejik. Ovaj 29-godišnji košarkaš će naredne sezone debitovati u Evroligi sa Fenerbahčeom.

Gejik je prošle sezone u dresu Turk Telekoma u Evrokupu prosečno beležio 6,9 poena i 4,5 skokova, a u turskoj ligi 7,7 poena i četiri skoka.

 

 

On je tokom sezone 2016/17. bio član Efesa, ali se taj klub takmičio samo u domaćim takmičenjima. Gejik je u karijeri još igrao za Bešiktaš, Pinar Karšijaku, Darušafaku i Tofaš.

Fenerbahče je ranije saopštio i da će Danilo Bartel i Ahmet Duverioglu napustiti klub pošto im isteknu ugovori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija