• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2022

18:30

UGOVOR KARIJERE! Sin proslavljenog asa Partizana ušao u ISTORIJU Madriđana! Treniraće ga LEGENDARNI reprezentativac! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Košarka

UGOVOR KARIJERE! Sin proslavljenog asa Partizana ušao u ISTORIJU Madriđana! Treniraće ga LEGENDARNI reprezentativac! (VIDEO)

Podeli vest

Mladi Ivan Vasiljević, naslednik nekadašnjeg fudbalera crno-belih Petra Vasiljevića, postao je prvi Srbin koji je potpisao četvorogodišnji ugovor za Atletiko iz Madrida

Ovaj sedamnaestogodišnji momak rođen je 17.01. 2005. godine, a sin je bivšeg igrača Partizana, Petra Vasiljevića, koji je ostao upamćen među grobarima po golu u Večitom derbiju "sa atletske staze".

Naime, Peđa je u polufinalu Kupa Jugoslavije 1994, u pobededi Partizana od 3:1 dao spektakularan gol o kojima su generacije prepričavale. Podsetite se kako je to bilo:

U međuvremenu njegov sin Ivan postao je prvi Srbin koji je u omladincima postao član nekog španskog velikana.

Foto: Public

Petar Vasiljević

- Često sam slušao priče o neizbrisivom tragu svog oca u Partizanu i posebno golu koji je postigao u finalnoj utakmici Kupa protiv “večitog rivala”. Kasnije je svoju karijeru kao trenera gradio na prostoru Španije, pre svega u Osasuni. Iako sam imao otvoren poziv od strane kluba iz Pamplone, želeo sam da gradim svoj autentični fudbalski put. Jeste možda trnovitija staza , ali je autentično moja sa ličnim sadržajem isključivo zasnovana na prikazu na fudbalskom terenu. Upravo izdanja na poziciji centralnog levog štopera su me preporučila madridskom Atletiku, učinivši mi posebnu čast, ali i obavezu da dam svoj pun doprinos i potpunom posvećenošću napravim neke nove iskorake u karijeri - rekao je Ivan Vasiljević po dolasku na Vanda Metropolitano stadion.

Zanimljivo da će Vasiljeviću junioru trener biti legendarni Fernando Tores. Dominantnost u skoku, igra sa obe noge, odličan u markacijama su karakteristike koje su Vasiljevića preporučile evropskom fudbalskom gigantu.

- Fernando Tores je personifikacija za Atletiko. Sa blizu 400 oficijalnih mečeva zavredeo je najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač osvojio je bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta i znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na još viši nivo

Ne krije mladi fudbaler da u budućnosti očekuje poziv u reprezentaciju Srbije:

- Najveća čast svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Želim da svojim nastupima za Atletiko zavredim poverenje selektora i u vremenima kada fudbal Srbije, i klupski i reprezentativni doživljava renesansu i progresiju, dam pun doprinos na reprezentativnom polju i predstavim se širem auditorijumu na najafirmativniji način dajući pun doprinos ostvarenjima Orlića - istakao je Ivan Vasiljlević, novi član omladinskog pogona madridskog Atletika.

U dosadašnjoj karijeri, Petrov naslednik je upisao nekoliko nastupa za mlađe selekcije Orlića, ali su ambicije mnogo veće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija