• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

14.09.2022

21:44

ŠTA SAD, KAKO DALJE? TU SU KARI, SAŠA DANILOVIĆ... ONI, VALJDA, ZNAJU! Čuveni srpski košarkaš posle DEBAKLA "ORLOVA"! Jokić počeo UZ NJEGA!

printscreen

Košarka

ŠTA SAD, KAKO DALJE? TU SU KARI, SAŠA DANILOVIĆ... ONI, VALJDA, ZNAJU! Čuveni srpski košarkaš posle DEBAKLA "ORLOVA"! Jokić počeo UZ NJEGA!

Podeli vest

Nekadašnji srpski košarkaš Ratko Varda sada kao navijač prati igru između dva obruča i naravno da je neprijatno iznenađen debaklom košarkaške reprezentacije Srbije na ovogodišnjem Evrobasketu.

Bivši centar Partizana, Real Madrida, Žalgirisa, Himkija, u NBA ligi bio je član Detroit Pistonsa, međutim, ne upire prstom ni u koga. Razočaran je, ali smatra da je i ovaj neuspeh sastavni deo sporta i da život treba da teče dalje. 

- Naravno da me neuspeh iznenadio, iznenadio je svakog. Ja sad gledam sve kao navijač. Niko nije očekivao da ispadnemo u osmini finala, imali smo tim za najviše domete, polufinale, finale i zlato! Ono što nam se dogodilo u nedelju je sport! Događa se, ali realno, nije smelo da nam se dogodi. Jednostavno, loše veče za naše momke i to je to - kaže za Informer.rs Ratko Varda. 

Foto: Starsportphoto©

Svetislav Pešić

Kao i obično posle ovakvih poraza traže se krivci? Javnost razapinje selektora Pešića i igrače, on ne razmišlja u tom pravcu:

- Svetislav Pešić je neko kome treba da verujemo i kome smo verovali i kome moramo da verujemo kao što je bio Sale Đorđević, Kokoškov, to je bila njegova vizija, njegova selekcija. Ne mogu i neću da krivim nikoga. Kari je jedna veličina, dobro znamo koliko je i šta učinio za našu košarku. Hteo je najbolje, kao i igrači i znam da je njima sada najteže. 

Da li je na sve uticalo i to što smo na Evropskom prvenstvu bili bez Bogdana Bogdanovića, Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice?

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić u meču sa Izraelom

- Kažu da koga nema bez njega se može i mora, pa ne bih ja baš to tako. Nebitno ko je u pitanjnu da li je Teo, ovaj ili onaj, neko treći, četvrti, sve to mora da se oseti. Ja sam uvek na strani igrača, jer nisam trener, ali Kariju verujem, on je kapetan koji usmerava brod gde treba da plovi. Sve što se na kraju dogodilo je loše po našu košarku, ali desilo se i moramo dalje.

Nikola Jokić? Košarkaški zaljubljenici znaju da je as srpske reprezentacije počeo u Megi, kada je u tom klubu igrao upravo Ratko Varda.

Foto: Tanjug

Dragan Tarlać, Predrag Danilović, Goran Grbović

- Ceo svet vidi koliko je i šta doneo reprezentaciji i klubu u kojem igra u NBA ligi. Pričam godinama unazad ko je Nikola Jokić, a igrali smo zajedno u Megi. Prvo sam pitao tadašnjeg trenera Milojevića "Ko je bre ovaj mali", a posle me nekoliko puta tako izradio na treningu. U međuvremenu izrastao je u najboljeg košarkaša na svetu, pokazao je to i sada, ali jednostavno kockice se nisu poklopile.

Šta sad, kako dalje? 

- Tu je Predrag Danilović, tu je selektor Svetislav Pešić, tu je Zlatko Bolić, igrači... To je pitanje za njih. I na društvenim mrežama ja dajem neko svoje mišljenje, neki svoj stav, tako da dalje od toga ne bih. Sigurno je da je sada sve komplikovanije nego što je bilo, ali bilo je nama i teže, pa smo nalazili rešenja - zaključuje Varda.

 

-  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija