• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2022

13:35

OGLASILA SE ABA LIGA! Promenjen format takmičenja pred početak nove sezone!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Košarka

OGLASILA SE ABA LIGA! Promenjen format takmičenja pred početak nove sezone!

Podeli vest

Čelnici ABA lige održali su u sredu 14. septembra sastanak, a doneli su određene odluke pred početak nove sezone

Ono što je novo je format plej-ofa. Umesto dosadašnjih šest klubova, gde su prvoplasirani i drugoplasirani išli direktno u polufinale, u sezoni 2022/23 ćemo ih imati osam.

- Posle konstruktivne debare i analize svih aspekata funkcionisanja, napravili smo seriju odluka koje garantuju dalji napredak takmičenja - stoji u saopštenju ABA lige.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Četvrtfinale i polufinale će se igrati na dve dobijene utakmice, dok će šampion biti ekipa koja u finalu prva dođe do tri trijumfa.

Sezona počinje 30. septembra, a titulu brani Crvena zvezda. Srbija će imati pet predstavnika. Crvenu zvezdu, Partizan, FMP, Megu i Borac iz Čačka. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeka

pre 1 godinu

Vratiti f4...ako moze EL moze i ABA.Zasto da se dozvoljava nasilje od strane navijaca kluba kome niko ne moze da zabrani kako ce da se zove?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija