• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

09:50

VELIKA POBEDA! Marina Maljković prezadovljna nakon prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu!

Starsportphoto

Košarka

VELIKA POBEDA! Marina Maljković prezadovljna nakon prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je njena ekipa odgovornom igrom i timskim radom ostvarila veliku pobedu protiv Japana na Svetskom prvenstvu u Sidneju

Srbija je u Sidneju pobedila Japan sa 69:64, u drugom kolu Grupe B i ostvarila prvi tijumf na Svetskom prvenstvu.

- Velika pobeda. Znali smo još iz Tokija kakav je Japan tim. Tamo su osvojili srebrnu medalju. Osim toga, jako dobro znam i kvalitet japanske lige i zaista je velika je stvar što smo pobedili sa ovim mladim igračicma koje su sada istupile na pravi način - rekla je Maljković preneo je Košarkaški savez.

Pričala je i smeni generacija u reprezentaciji Srbije.

- Stalno pričam kako smo napravili smenu generacija, da imamo mlad tim. Ali naš najveći problem je manjak kvaliteta domaće lige, tako da sve ove devojke ne samo da su mlade, već nemaju ni iskustva iz jakih takmičnja. Zato je ova pobeda duplo veća, protiv tima koji veoma poštujem - navela je selektorka.

Zatim je pričala o kapitenki ekipe Tini Krajišnik.

- Kada je došlo do smene generacija, kada su prestale da igraju Sonja, Jelana, Ana, Dajana, pa i Crvandkeić koja sada nije sa nama, odlučila sam da Tina bude kapiten i time sam rekla mnogo. Ona ima i ljudske i igračke kvalitete da vodi ovaj tim. Nije to lak zadatak jer imamo grupu mladih igračica za koje je sve ovo novo. Ona, zajedno sa Ivon i još nekoliko njih iskusnijih, mi pomaže da održimo ovu grupu zajedno i da ih učinimo pravim timom - rekla je.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija