• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2022

20:24

ZVEZDA RAZBIJA NA STARTU ABA LIGE! MZT isprašen sa 20 razlike! Adams oduševio Delije!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA RAZBIJA NA STARTU ABA LIGE! MZT isprašen sa 20 razlike! Adams oduševio Delije!

Podeli vest

Aktuelni šampion ABA lige Crvena zvezda u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila je povratnika u regionalno takmičenje MZT - 87:67.

Crveno-beli su rutinski pobedili makedonski klub, Skopljanci su se dobro držali samo u prvoj i poslednjoj (kada je sve već bilo rešeno) četvrtini. 

CRVENA ZVEZDA - MZT SKOPLJE 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20)

Dvorana: "Pionir", Beograd Sudija: T. Hordov, M. Koljenšić, M. Mustapić.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Lazarević, Adams, Mitrović, Lazić, Martin, Ivanović, Ilić, Marković, Kuzmić, Topić, Bentil.

MZT SKOPLJE: Krstevski, Mićović, Kafi, Andonoski, Robev, Magdevski, Ivi, D. Stojanovski, V.Stojanovski, Pandev, Veličkovski.

Aktuelni šampion je očekivano rutinski izašao na kraj sa gostima iz Severne Makedonije, koji su se u regionalnom takmičenje vratili posle četiri godine.

Zvezda je duel prelomila krajem prvog poluvremena, početkom trećeg kvartala imala je i +27, da bi ubedljivu pobedu svakako ostvarila na kraju.

Crveno-beli su i u sedmom međusobnom duelu u Beogradu slavili, a MZT je jedini trijumf upisao na svom terenu u decembru 2013. godine.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džejlen Adams sa 16 poena, dva poena i isto toliko asistencija.

Dvocifren je bio još Nikola Ivanović sa 12 i pet asistencija, dok je Hasan Martin ubacio 10 poena. Džon Holand je dodao osam, a Stefan Lazarević i Dalibor Ilić po sedam.

Kod gostiju istakli su se Vojdan Stojanovski sa 17, Bojan Krstevski je imao 14, a Strahinja Mićović i Samet Jigitoglu po 12 poena.

Zvezda će u narednom kolu igra derbi protiv Budućnosti kod kuće, dok će MZT dočekati Partizan.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA

Tokom prva dva minuta koš je uspeo da postigne samo Nikola Topić, 67:47. Početak ove deonice je baš tvrd za razliku od treće četvrtine.

Zvezda je za četiri minuta postigla samo tri poena. MZT je gotovo svaki posed realizovao, ali u 34. minutu Ilić pogađa trojku, 77:59.

Dva minuta pre kraja crvedno-beli imaju ubedljivo vođstvo, 82:63. Konačan rezultat je 87:67.

 

 

 

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme počelo je trojkom Lazića, a onda je usledio i koš uz faul Mićovića, 42:25. Stojanovski u 23 minutu pogađa trojku uz faul Bentila, 46:31. Na drugoj strani, Mitrović se podvukao ispod koša i pogodio uz faul, 49:31.

Crveno-beli dodaju gas i serijom 11:2 dodatno povećavaju prednost. Mićović na drugoj strani promašuje oba bacanja.

Za otprilike osam minuta u trećoj četvrtini videli smo čak 43 poena. Najefikasniji na parketu je Džejlen Adams sa 17 poena.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

U 11 minutu makedonski tim smanjio je prednost Zvezde na 13:12 preko Krsteskog. A već od 13 minuta crveno-beli su pojačali tempo i krenuli da povećavaju prednost. Lazić je u 13. minutu ostao sam posle rotacije i pogodio trojku za 18:12. U 15. minutu domaći dolaze prv i put do dvocifrene prednosti 22:12. Lazarević je promašio, a Ivanoviću skoku došao do lopte. Fauliran je i pogodio oba bacanja. 

Hasan Martin sedobro snalazi i otvara u reketu pa stiže i lopta u srce reketa i lako zakucavanje. Zvezda ima ubedljivu prednost, 26:15.

Odbrana, napad, ma sve funkcioniše kao švajcarski sat. Ilić u poslednoj sekundi posle odlične akcije pogađa za 39:22 što je i rezultat prvog poluvremena.

 

 

PRVA ČETVRTINA

Prvi poeni na meču postignuti su tek u trećem minutu - Stojanovski uz faul 0:3. Brzo je uzvratio Martin, ali i promašio dodatno bacanje. Igrala se nešto čvršća odbrana, na obe strane, uz malo koševa. Na kraju ovog dela igre rezultat 13:9, a Zvezda je tek u 10. minutu preko Džona Holanda stigla do prve trojke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija