• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

07.10.2022

09:18

NAJJAČE KOŠARKAŠKO TAKMIČENJE U ZNAKU NAŠIH KLUBOVA I IGRAČA! Kreće srpska Evroliga!

Starsportphoto

Košarka

NAJJAČE KOŠARKAŠKO TAKMIČENJE U ZNAKU NAŠIH KLUBOVA I IGRAČA! Kreće srpska Evroliga!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan nakon devet godina ponovo zajedno u najjačem košarkaškom takmičenju, čiji je predsednik odnedavno Dejan Bodiroga * Prva zvezda takmičenja Vasilije Micić


Počela je Evroliga, u kojoj će glavnu reč voditi Srbi! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana posle devet godina igraće ponovo zajedno u elitnom takmičenju, na čijem je čelu odnedavno naš proslavljeni reprezentativac Dejan Bodiroga.


Prve utakmice nove sezone Evrolige odigrane su sinoć, a večeras će na teren crveno-beli protiv Efesa u Istanbulu (19.30, Sport klub 1) i crno-beli protiv Albe u Berlinu (20.00, Sport klub 2).
Na noge šampionu

Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, to je najteža i najlakša utakmica u isto vreme
Vladimir Jovanović


Crno-beli u problemu

U ovogodišnjoj Evroligi nastupiće čak 24 srpska košarkaša, uključujući i one koji igraju za beogradske "večite". Prva zvezda takmičenja je bez ikakve sumnje Vasilije Micić, dvostruki uzastopni MVP i vođa branioca titule Efesa.

Trener Partizana Željko Obradović kaže da pred prvo kolo ima velike probleme sa povređenim igračima.

- Igramo protiv tima koji dugo igra zajedno. Znaju kako da reaguju u napadu i u odbrani. Imaju izuzetnog igrača Luka Sikmu, koji se pita za mnogo stvari na terenu. Možda nisu toliko poznati košarkaškoj javnosti, ali imaju izvanredan tim. Nama su povređeni Aleksa Avramović, Alen Smailagić i Gregor Glas. Jam Madar je sa ekipom - poručuje Obradović.

Micić i Teodosić u top pet najplaćenijih


Prema podacima specijalizovanog košarkaškog sajta "Eurohups", najplaćeniji košarkaš u Evroligi je as Barselone Nikola Mirotić, sa pet miliona dolara godišnje. Sledi Šejn Larkin iz Efesa sa četiri miliona dolara, a potom njegov saigrač i MVP iz prošle sezone Vasilije Micić, sa 3,3 miliona. Četvrti najplaćeniji je Miloš Teodosić iz Virtusa sa platom od 2,1 milion dolara, a potom slede čak šest igrača sa platom od dva miliona. To su Vil Klajburn (Efes), Majk Džejms (Monako), Nikolo Meli (Armani), Kevin Pangos (Armani), Tomas Satoranski (Barselona) i Toko Šengelija (Virtus).


S druge strane, šampion Jadrana Crvena zvezda ulazi u novu sezonu sa velikim promenama u igračkom kadru i u stručnom štabu. Otišlo je sedam igrača, došlo osam novih, a promenjen je i trener, pošto je umesto Dejana Radonjića stigao Vladimir Jovanović. Mladi stručnjak poručuje da je pred njegovom ekipom večeras veliki izazov u Istanbulu protiv prvaka Evrope.

- Čeka nas najteža i najlakša utakmica u isto vreme. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Da nije bilo korone, verovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na nama je da odigramo muški, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i da koristimo prilike koje nam se ukažu. Želim da vidim ravnopravnu igru protiv Efesa, da popravimo neke stvari koje nismo radili kako treba u prethodnom periodu - poručuje Jovanović, koji ne može da računa na povređene Ognjena Dobrića i Nemanju Nedovića.

SRPSKI IGRAČI U EL (24)


Ognjen Dobrić, Dalibor Ilić, Ognjen Kuzmić, Stefan Lazarević, Branko Lazić, Stefan Marković, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Nikola Topić (Crvena zvezda), Tristan Vukčević, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić (Partizan), Vasilije Micić (Efes), Nikola Kalinić (Barselona), Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz (Bajern), Nemanja Bjelica, Marko Gudurić (Fenerbahče), Miloš Teodosić (Virtus), Vanja Marinković (Baskonija)

SRPSKI TRENERI U EL (3)

Željko Obradović (Partizan), Vladimir Jovanović (Crvena zvezda), Saša Obradović (Monako)

Dva Obradovića

Osim Obradovića i Jovanovića, u Evroligi će učestvovati i još jedan srpski stručnjak, Saša Obradović iz Monaka. Crvena zvezda i Partizan u svojim redovima imaju 16 srpskih igrača, a preostalih osam u evroligaškim ekipama jesu pomenuti Micić, kao i Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, Miloš Teodosić i Vanja Marinković.
Favoriti za osvajanje Evrolige su Real, Efes i Barselona, dok se Partizanu i Zvezdi predviđa borba za četvrtfinale.


KVOTE KO OSVAJA EL

1. Real Madrid 4,25
2. Efes 4,33
3. Barselona 4,50
4. Armani 8,00
5. Olimpijakos 9,00
6. Fenerbahče 12,00
7. Monako 15,00
8. Makabi 19,00
9. Virtus 21,00
10. Baskonija 34,00
11. Partizan 41,00
12. Valensija 41,00
13. Panatinaikos 46,00
14. Bajern 51,00
15. Crvena zvezda 51,00
16. Asvel 101,00
17. Alba 151,00
18. Žalgiris 151,00

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija