• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2022

23:01

VEČE PREOKRETA U EVROLIGI! Teo SJAJAN, Virtus PROKOCKAO +19! Dubljević UTIŠAO Pirej! Nema više NEPORAŽENIH, PAO i Gudurićev Fener! Ludilo u Litvaniji! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

VEČE PREOKRETA U EVROLIGI! Teo SJAJAN, Virtus PROKOCKAO +19! Dubljević UTIŠAO Pirej! Nema više NEPORAŽENIH, PAO i Gudurićev Fener! Ludilo u Litvaniji! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Valensije savladali su Olimpijakos u Pireju rezultatom 83:82 u dvorani "Mira i prijateljstva" u 6. kolu Evrolige

To je prvi poraz istanbulskog tima ove sezone u elitnom takmičenju, dok je katalonski klub sada na skoru 4-2.

Barselona je imala prednost u poslednjoj deonici i uspela je da je sačuva, iako su gosti bili vrlo blizu preokreta u poslednjem minutu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Nikolas Laprovitola sa 26 poena i čak sedam asistencija, dok su odlični bili Nikola Kalinić sa 14 poana i Majk Tobi sa 13.

U ekipi Fenera najistaknutiji bio je Motli sa 23 poena i osam skokova, a Marko Gudurić ubacio je 11 poena uz po tri skoka i asistencije.

Dvocifren je još bio Melih Mahmutoglu, ali je tim Dimitrisa Itudisa ostao kratak, na kraju, za pola koša.

Valensija je pobedila Olimpijakos u Pireju sa 83:82, domaći tim vodio 39 minuta i u završnicu ušao sa osetnom prednošću, ali je Valensija serijom 9:1 u poslednji minut ušla samo sa pola koša razlike.

U penal završnici Kostas Slukas je bio polovičan, a onda je Saša Vezenkov faulirao Krisa Džonsa, kako su rekle sudije, pri šutu za tri poena. Ubacio je sva tri bacanja za vođstvo španskog tima na 3,9 sekunde pre kraja.

Poslednji napad za Olimpijakos izveo je preko Slukasa koji je šutirao prekratko sa poludistance, a onda je Veb izblokirao Pitersa u poslednjim desetinkama.

Vezenkov je napravljenim faulom u finišu poništio najbolju partiju sa 20 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Vokap sa 20, Slukas sa 11 i Fal sa 10 poena. 

U ekipi Valensije Bojan Dubljević je bio sjajan sa 17 poena, a isto toliko ubacio je i Džons sa sedam asistencija. Dvocifren je još bio Aleksander sa 10 poena. Olimpijakos je sada na skoru 4-2, a Valensija odlazi na 3-3.

Još jedan preokret viđen je u duelu Virtusa Miloša Teodosića i Asvela. Iako je tim srpskog pleja imao vođstvo od 19 koševa (42:23), Francuzi su u drugom poluvremenu uspeli da nadoknade minus i slave rezultatom 84:79.

Fenomenalni Teodosić je meč završio sa 14 poena, tri skoka i jednom asistencijom, dok su Asvel do pobede predvodili Lajti i Metjuz sa po 16 poena.

Veliki preokret viđen je u duelu Žalgirisa i Albe, pošto je nemački tim sredinom drugog poluvremena imao čak 20 poena razlike (23:43), ali su na kraju slavili Litvanci rezultatom 88:81.

Imala je 19 razlike u uvodnih 20 minuta, pa 13 u trećoj, 10 u poslednjoj deonici... Kinan Evans serijom trojki vratio Žalgiris u igru, a onda su nemačkog šampiona dokusurili Edgaras Ulanovas i Ignas Brazdeikis.

Na kraju je junak bio Ulanovas sa 21 poenom, dok je Evans ubacio 15, zaključno sa četiri trojke u drugoj polovini odlučujućeg kvartala. Brazdeikis i Rolands Šmits su dodali po 14 poena za pobedničku ekipu.

Kod Albe se sa 14 poena izdvojio Džejlin Smit, dok je 12, uz osam asistencija dodao Tamir Blat. Gabrijele Pročida je brojao do 11, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Luj Olinde.

Evroliga, 6. kolo

Petak
Žalgiris – Alba 88:81
Olimpijakos – Valensija 82:83
Barselona – Fenerbahče 81:80
Monako – Crvena zvezda 85:77
Virtus – Asvel 79:84

Četvrtak
Baskonija – Makabi 116:87
Bajern – Efes 81:78
Olimpija – Real 77:83
Panatinaikos – Partizan 89:91

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija