• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

07:18

NAVIJAČI U DELIRIJUMU! Jednog čoveka dižu u nebesa! "Šta se ovo dešavaaaaa, Ristić Tursku rešavaaaa"

Starsportphoto©

Košarka

NAVIJAČI U DELIRIJUMU! Jednog čoveka dižu u nebesa! "Šta se ovo dešavaaaaa, Ristić Tursku rešavaaaa"

Podeli vest

Košarkaška selekcija Srbije pobedila je Tursku (77:76), Grčka je dobila Belgiju u gostima (70:72), pa su Orlovi blizu odlaska na Mundobasket

Srbija je obavila svoj deo posla, potom i Grci i Orlovima otvorili vrata Svetskog kupa. Srbija i Grčka imaju po pet pobeda i tri poraza, dok su Turska i Belgija na 3-5. Grci imaju bolji skor u duelima sa Belgijom i Turskom, te su overili vizu za Svetski kup koji se održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima narednog leta.

Našim košarkašima je potrebna još jedna pobeda u februarskom prozoru da otklone sve dileme. Tada niko ne bi mogao da nas sustigne i overili bismo kartu za Mundobasket Sastaju se 24. februara sa Grčkom na strani i u poslednjem kolu, 27. februara, dočekuju Veliku Britaniju.

Foto: Starsportphoto©

 

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Marko Gudurić sa 18 i Dušan Ristić sa 16 poena. Pomenuti dvojac su ispratili Dobrić sa 11 i Mitrović sa 10 postignutih poena.

Dušan Ristić je oduševio navijače, pogodio je ključne trojke što je i Gudurić napomenuo odmah posle utakmice, a raduje i dobra forma Stefana Jovića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Neverovatna atmosfera u našoj dvorani, kao u avgustu protiv Grčke u "Štark Areni". Moramo da kažemo da je ova podrška bila odlična, hvala vam stvarno svima. Bila nam je potrebna ova podrška za ove momke. Oni nisu odigrali možda najbolju utakmicu, ali je ovo timska pobeda. Svi su imali dobre brojke, imali smo 14 ofanzivnih skoka, to pokazuje stav, agresivnost, sjajnu odbranu. Imali smo 20 asistencija, to znači da su igrači želeli da igraju timski. To možemo da pokažemo u ovom momentu - rekao je selektor Pešić.

GRUPA I

Ponedeljak

Letonija - Velika Britanija 79:63

Srbija - Turska 77:76

Belgija - Grčka 70:72

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija