• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2019

08:08

DONČIĆ SRUŠIO LEBRONA i strašnom partijom okončao seriju Lejkersa, 8 poena Gudurića (VIDEO)

NBA

DONČIĆ SRUŠIO LEBRONA i strašnom partijom okončao seriju Lejkersa, 8 poena Gudurića (VIDEO)

Podeli vest

Dalas Meveriksi su savladali Lejkerse sa 114:100 u derbiju večeri NBA lige

Niz Lejkersa od deset uzastopnih pobeda prekinut je protiv Dalasa, i to na domaćem terenu (114:100). Ekipa trenera Rika Karlajla je utakmicu prelomila u trećoj četvrtini, serijom od 17:0.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Luka Dončić sa 27 poena, 10 asistencija i 9 skokova.Srpski reprezentativac Boban Marjanović je proveo četiri minuta na terenu i upisao je po 2 poena i skoka.

Odličnu partiju u timu Meveriksa je prikazao bek Delon Rajt sa 17 poena i 9 asistencija, Lejkerse je iznenadio Džoš Džekson sa 15 poena za nešto više od 15 minuta, a istovetan učinak su imali Dvajt Pauel i Kristaps Porzingis.

Košarkaši Memfisa, uz osam poena reprezentativca Srbije Marka Gudurića, pobedili su u gostima Minesotu 115:107 u utakmici NBA lige. Bivši šuter Crvene zvezde i Fenerbahčea za 13 minuta na parketu upisao je 8 poena, 1 skok i 2 asistencije za nešto više od 12 minuta na parketu.

Najefikasniji u prekidu lošeg niza od šest poraza Grizlisa bio je Gudurićev saigrač Dilon Bruks sa 26 poena, a na drugoj strani Karl-Entoni Tauns ubacio je 21.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa ubedljivo su savladali Vašington Vizardse sa 150:125 zabeležili 15. pobedu u sezoni. Još u prvom poluvremenu ubacili su čak 82 poena i imali 25 poena viška. Vašington je u nastavku uspeo da priđe na 13 poena zaostatka, ali do preokreta nije mogao.

Najbolji kod pobednika bio je Pol Džordž sa 31 poenom, dao je 27 u prvom poluvremenu kada je meč rešen. Najefikasniji je bio Kavaj Lenard sa 34 poena, a Montrez Herel dodao je 23 poena i 15 skokova. Lu Vilijams postigao je 22 poena, a Ivica Zubac imao je 2 poena (0-1 iz igre za 16 min) i 4 skoka.

Foto: USA Today

 

Kod Vizardsa je najzapaženiji bio Rui Hačimura sa 30 poena, Bredli Bil imao je 23 poena i 11 asistencija, a bivši igrač Partizana Davis Bertans dao je 20 poena.

Juta je poražena od Toronta 130:110 za aktuelnog šampiona, a na poluvremenu je bilo nestvarnih +40 (77:37). To je najveći deficit Džeza na poluvremenu u istoriji i osma najveća razlika na poluvremenu u istoriji NBA.

Najbolji kod Toronta bio je Paskal Sijakam sa 35 poena, Fred VanVlit imao je 21 poen, a Pauel je dao 15 poena, dok je Mark Gasol dodao 11 poena. U ekipi Jute najefikasniji je bio Majk Konli sa 20 poena.

Foto: USA Today

 

Orlando je došao do osme pobede u sezoni, u meču sa Golden Stejtom kod kuće – 100:96. Nikola Vučević van terena je zbog povrede, a Evan Furnije izjednačio je rekord NBA karijere sa 32 poena Terens Ros dodao je 19 poena, Markel Fulc imao je 14 poena. Za Voriorse je Robinson ubacio 19, Pašal 17 poena, a Burks 15.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija