• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

18.09.2020

21:24

SRPSKI KOŠARKAŠ VEČERAS UDARA NA LEJKERSE! Jokić ruši Lebrona!

NBA

SRPSKI KOŠARKAŠ VEČERAS UDARA NA LEJKERSE! Jokić ruši Lebrona!

Podeli vest

Denver našeg Nikole Jokića u finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa ulazi kao autsajder, ali tako je bilo i u prethodnoj rundi sa Klipersima

Nikola Jokić se nameračio sa sruši "kralja"! Srpski centar kao vođa Denver Nagetsa počeće u noći između petka i subote (3.00, Arena sport 1) finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa, koje će predvoditi Lebron Džejms.

Uoči početka finalne serije Jokić je dobio dodatnu motivaciju, budući da nije izabran u idealnu petorku lige, već je član drugog tima. Na poziciji centra u najjačoj ekipi našao se centar Lejkersa Entoni Dejvis, ali i "kralj Džejms". Lebron je rekordni, 16. put izabran u idealnu petorku i to nikome nikad nije pošlo za rukom, a po 15 puta su članovi najboljeg tima bili Karim Abdul Džabar, Kobi Brajant i Tim Dankan.

Divovi za Džokera

Jokić je, međutim, imao jasnu poruku za Lebrona, Dejvisa i ostale asove "jezerdžija".

Foto: ap photo

- Čestitaćemo onome ko nas bude pobedio na parketu, ali nikome unapred ne priznajemo da je bolji, niti se ikoga plašimo. Ne zanima nas kolike su zvezde u protivničkoj ekipi, jer je naša snaga kolektiv i timska košarka. Primenićemo isti princip kao protiv Klipersa. Borićemo se jedni za druge, čuvaćemo leđa jedan drugome i gledaćemo da se dobro zabavimo na terenu - rekao je Jokić.

Trener Lejkersa Frenk Vogel kazao je da ga Denver nije iznenadio plasmanom u finale konferencije, jer Nikola Jokić i Džamal Marej čine Nagetse sjajnim timom. Poseban osvrt imao je na Jokića, zbog kojeg će za predstojeće mečeve u tim vratiti dvojicu visokih igrača, Džavejla Makgija i Dvajta Hauarda, koji su iz strateških razloga propustili seriju protiv Hjuston Roketsa.

Novi logo NBA lige

Fotografija Nikole Jokića iz klinačkih dana poslužila je da se njegovi fanovi poigraju i naprave novi logo NBA lige. Reč je o fotografiji na kojoj se vidi bucmasti dečko iz Sombora iz perioda dok je, po sopstvenom priznaju, pio tri litre koka-kole dnevno i vrlo često jeo burek.

- Jokić čini ovu seriju sasvim drugačijom i različitom od ostalih, pogotovo kad je reč o upotrebi naših centara. Ne želim previše da ulazim u detalje, ali očigledno je da ćemo morati da budemo onakvi Lejkersi kakvi smo bili u većem delu sezone. Za prethodnu seriju protiv Hjustona morali smo da se prilagodimo niskoj petorci i bržoj igri protivnika - naglasio je Vogel.

Foto: AP photo/beta

Jokić je u plej-ofu drastično popravio igru u odnosu na tzv. regularni deo sezone, a pojedini statistički parametri to mogu samo donekle da prikažu. Popularni Džoker poboljšao je prosek poena po meču sa 19,9 na 25,4, a procenat šuta za tri poena sa 31 posto uspešnosti i prosečno tri šuta po meču na 44 posto i šest šuteva po utakmici.

I trojkaš i asistent

Vogel je, međutim, objasnio da postoje razni načini na koje Nikola može da doprinese ekipi i ugrozi rivala.

Foto: USA Today

- Jokić je jedan od najboljih igrača na svetu, unikatan je. Jedan je od najkompletnijih košarkaša koji su ikada igrali u NBA. Može da vas razbije na sve načine: sa trojke, sa niskog posta, ali i neverovatnim osećajem za asistenciju. Pritom, on je vrlo svestan svojih sposobnosti i kako da ih iskoristi, a to ga čini izuzetno neugodnim za čuvanje - kazao je Vogel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija