• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

18.11.2020

10:20

MILIONI DOLARA NA STOLU! Pašće vam vilica, poznato je koliko će Bogdan zaraditi u Milvokiju!

NBA

MILIONI DOLARA NA STOLU! Pašće vam vilica, poznato je koliko će Bogdan zaraditi u Milvokiju!

Podeli vest

Bogdan Bogdanović (28) trejdovan je iz Sakramenta u klub iz Viskonsina, koji želi da napadne titulu u NBA * Saradnja će trajati najmanje tri godine, a prve sezone sjajni bek zaradiće 18 miliona

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović (28) definitivno će karijeru nastaviti u Milvokiju! Sjajni bek prvo će potpisati novi ugovor sa Sakramentom, a potom će biti trejdovan u Bakse, čija je prva zvezda Janis Adetokumbo (25), zvanično MVP NBA lige.

Iako još nije zvanično saopšteno kolika će primanja naš as imati u klubu iz Viskonsina, američki mediji spekulišu da će on za trogodišnju saradnju zaraditi oko 60 miliona dolara. Samo u prvoj sezoni inkasiraće 18 miliona dolara, a plata će mu svake godine progresivno rasti.

Foto: Tanjug/AP

 

Dribler i šuter

Pored nekadašnjeg člana Partizana u Milvoki odlazi i mladi bek Džastin Džejms (23). Zauzvrat će Kingsi dobiti šutera Dontea Divinćenca (23), krilnog centra Ersana Iljasovu (33) i centra Di-Džej Vilsona (24). Prelazni rok u Americi počinje 20. novembra, dok se potpisi igrača mogu ozvaničiti dva dana kasnije.

BOGDANOVIĆ U
SAKRAMENTU


3 sezone
209 utakmica
13,5 poena po meču
3,2 uhvaćene lopte
3,5 asistencija

- Bogdanović je svestrani ofanzivni bek, kao stvoren za modernu NBA ligu. Veoma je efikasan, odličan dribler i jedan od najboljih šutera za tri poena. Čini se da ipak nije dobio dovoljno prostora u Sakramentu, pošto je delio minutažu sa Hilom, Barnsom i Bejzmorom. Prošla sezona bila mu je statistički najbolja u karijeri, sa prosekom od 15,1 poen, po 3,4 skoka i asistencije, uz jednu ukradenu loptu - napisao je Adrijan Vojnarovski, poznati novinar ESPN.

Sve za Adetokumba

Jasno je da Baksi žele što više da ojačaju tim kako bi privoleli svog najboljeg igrača Adetokumba da ostane i potpiše novi petogodišnji ugovor. Zato su i sa Nju Orleansom dogovorili važan posao, pa će ekipu koju sa klupe vodi Majk Budenholzer pojačati i iskusni plejmejker Dru Holidej (30). On važi za jednog od najboljih defanzivaca u NBA, a Pelikansi će zauzvrat dobiti Erika Bledsoa, Džordža Hila i tri pika u prvoj rundi drafta.

- Grčki as javno je izrazio nezadovoljstvo zbog ispadanja u ranoj fazi plej-ofa minule sezone. Zato je generalni direktor Džon Horst morao da reaguje, a dolasci Holideja i Bogdanovića trebalo bi da odobrovolje odličnog krilnog centra da ostane u Milvokiju. Uz njih trojicu, prvu petorku bi trebalo još da čine Kris Midlton i Bruk Lopez, a tu su još Vesli Metjuz, Pet Konoton, Kajl Korver... Tim koji može da se bori za titulu - poručio je Vojnarovski.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija