• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2020

16:12

SRBI MEĐU NAJBROJNIJIMA U NBA! U samom smo vrhu

NBA

SRBI MEĐU NAJBROJNIJIMA U NBA! U samom smo vrhu

Podeli vest

Ukupno 107 stranih košarkaša igraće ove sezone u NBA ligi, a Srbija sa šestoricom igrača deli četvrto mesto sa Nemačkom na listi najbrojnijih

Kako se navodi u saopštenju najjače košarkaške lige na svetu stranci dolaze iz 41 zemlje, a najbrojniji su Kanađani sa 17 predstavnika.

Slede Francuzi (devet), Australijanci (osam) i Srbija i Nemačka sa po šest predstavnika.

Foto: tanjug/ap

Jokić je jedan od šestorice srba u NBA


Ovo je sedma uzastopna sezona u kojoj na početku sezone u rosteru ima više od 100 igrača van SAD.

Svaki od 30 timova ima bar po jednog internacionalca, najviše Vašington sedam, a slede Dalas i Denver sa po šest.

Foto: ap/tanjug

Među najzapaženijima je i Bogdan Bogdanović


Srbiju u NBA predstavljaju Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Nermanja Bjelica (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas), Aleksej Pokuševski (Oklahoma), Alen Smailagić (Golden Stejt).
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija