• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2021

07:40

AMERIKA BRUJI O SRBINU! Pokuševski napravio šou, ušao u istoriju NBA lige! /VIDEO/FOTO/

NBA

AMERIKA BRUJI O SRBINU! Pokuševski napravio šou, ušao u istoriju NBA lige! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski zabeležio je dabl-dabl učinak u pobedi Oklahome nad Minesotom 112:103

Aleksej Pokuševski je za 33 minuta na parketu zabeležio dabl-dabl, drugi u karijeri. Postigao je 13 poena za Oklahomu i imao još 10 skokova, a uz to je zabeležio dve asistencije i tri blokade, ajednom je zaustavio Karl-Entoni Taunsa.

Pokuševski je na meču sa Minesotom ubacio tri trojke i na taj način je ušao u istoriju NBA lige kao najmlađi košarkaš koji je na jednom meču imao dabl-dabl učinak sa tri blokade i najmanje tri pogođene trojke.

Foto: tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

 

Statističari su izračunali i da je Srbin stigao do 100 defanzivnih skokova. Ujedno, ovo je bila najmlađa startna postava ikada u NBA, a i Srbin je deo istorije.

Malo je Srbin i zaplesao i napravio šou u finišu meča.

 

 

 

Tanderi su do pobede došli zahvaljujući Šaj Gildžs-Aleksanderu koji je ubacio 31 poen, Taj Džerom je dodao 15, dok je na drugoj strani pomenuti KAT imao 33 poena i 10 skokova. "Ruki" Entoni Edvards dodao je 16 poena.

Foto: tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

 

Od srpskih igrača protekle noći na teren su izlazili Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a samo su Kingsi zabeležili pobedu nad Klivlendom (119:105).

Bjelice koji je zabeležio tri poena, dok je Bogdanović u porazu od Klipersa (119:110) postigao 12 poena i zabeležio tri skoka i dve asistencije, nedovoljno da njegova ekipa slavi.

 

NBA, REZULTATI

Klivlend - Sakramento 105:119
Minesota - Oklahoma 103:112
San Antonio - Šarlot 97:100
Čikago - Juta 95:120
Hjuston - Toronto 117:99
Memfis - Boston 132:126*
Milvoki - Indijana 140:113
L.A. Klipers - Atlanta 119:110

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija