• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2021

08:14

VUČEVIĆ "TRIPL-DABLOM" POGURAO BULSE KA PLEJ-OFU! Dončić vodio Dalas do VELIKE pobede!

NBA

VUČEVIĆ "TRIPL-DABLOM" POGURAO BULSE KA PLEJ-OFU! Dončić vodio Dalas do VELIKE pobede!

Podeli vest

Košarkaši Čikago Bulsa savladali su Boston Seltikse sa 121:99 i zadržali šansu da se plasiraju u plej-of

Bulse je do veoma bitnog trijumfa predvodio crnogorski reprezentativac Nikola Vučević koji je ostvario novi "tripl-dabl". Centar Čikaga postigao je 18 poena, dodao 14 skokova i podelio 10 asistencija. 

Foto: Tanjug/AP

Pored Vučevića sjajnu rolu u pobedi Bulsa imali su i Lavin, odnosno Vajt koji su upisali po 25 koševa. Jedini u timu Seltiksa raspoložen za igru bio je Kemba VOker koji je postigao 33 koša, ali uz loše procente šuta 10/22.

Dalas Meveriksi opravdali su ulogu favorita i došli do pobede protiv Klivlenda koja ih je pogurala do petog mesta na Zapadu. Teksašani su slavili sa 110:90, a Luka Dončić odigrao je još jedan fantastičan meč. 

Foto: USA Today

 

Slovenac je za svega 23 minuta na parketu postigao 24 koša i uhvatio deset skokova što je bilo dovoljno da njegov tim upiše 29. pobedu u sezoni. U timu Klivlenda najbolji je bio Kolin Sekston sa 27 poena. Srpski reprezentativac Boban Marjanović "dobio" je svega dva minuta na parketu i za to vreme upisao je skok. 

Aktuelni šampion i branioc trofeja Los Anđeles Lejkersi doživeli su još jedan "brodolom" ovoga puta na gostovanju Portlandu! Jezeraši su upisali i osmi poraz na poslednjih deset mečeva i tako pali na sedmo mesto tabele Zapadne konferencije. 

Foto: Tanjug/AP

Blejzerse je do velike pobede 106:101, predvodio Demian Lilard sa 38 poena i sedam asistencija, dok je Si Džej Mekolum dodao 21. U timu Lejkersa ponovo nije bilo Džejmsa i Šrudera, te je sve palo na "leđa" Entoniju Dejvisu koji je meč završio sa 36 koševa i 12 skokova. 

Majami Hit je na svom parketu bio bolji od Minesote 121:112 uz sjajnu partiju Tajlera Hira - 27 košeava, 6/8 za tri poena. Sa druge strane Karl Entoni Tauns takođe je meč završio sa 27 poena, ali dobra partija centra Timbervulvsa nije bila dovoljna za pobedu. 

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ponovo je presedeo meč na klupi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija