• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2021

11:55

NESTVARNO! OBOREN REKORD! Evo za koliko je prodat dres MAJKLA DŽORDANA iz mlađih dana!

NBA

NESTVARNO! OBOREN REKORD! Evo za koliko je prodat dres MAJKLA DŽORDANA iz mlađih dana!

Podeli vest

Dres za koji je poznato da ga je Majkl Džordan nosio dok ne igrao na Univerzitetu Severna Karolina, prodat je na aukciji za čak 1.380.000 dolara! Činjenica da njegov dres sa koledža vredi skoro milion i po dolara dokazuje ono što su svi već znali - Leteći Majk je nepreveziđen

Džordan je ovaj dres nosio u sezoni 1982/1983, kada je osvojio nagradu igrača godine u NCAA, a isti dres našao se i na naslovnoj strani magazina posle osvajanja nagrade.

Ova prodaja je oborila rekord prethodnih prodaja Džordanovih dresova. U oktobru je jedan dres iz sezone 1986/1987 prodat za čak 480.000 dolara!

Zbog čega je cena dostigla astronomsku sumu objašnjava direktor sportskih aukcija Heritejdž Kris Ajvi.

- Finalna cena dokazuje da ovaj dres poseduje sve što svaki ozbiljan kolekcionar može da poželi! Džordanov dres je jedna od omiljenih stvari koje sam imao prilike da vidim na aukcijama- rekao je Ajvi.

Kako je objasnio Ajvi, potvrda unikatnosti i autentičnosti je ključna kod ovakvih slučajeva!

U poslednjih par godina kupljen je i dres Kobija Brajanta sa NBA finala vredan 338.000 dolara, a jedan od Lebrona Džejmsa sa Ol Star meča vredeo je više od 630.000 dolara!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija