• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2021

23:07

MELOUN IZGRADIO JOKIĆA! Počeli smo od TEMELJA, svakom novom CIGLOM uneli smo dozu PONOSA!

NBA

MELOUN IZGRADIO JOKIĆA! Počeli smo od TEMELJA, svakom novom CIGLOM uneli smo dozu PONOSA!

Podeli vest

Regularni deo sezone u NBA ligi, bliži se kraju, a srpski centar Nikola Jokić glavni je kandidat za MVP titulu

Mediji u Americi, već dugo pokušavaju da titulu pripišu nekom drugom igraču, a Jokić ih iz svake večeri demantuje.

Jokić po svim parametrima ne bi trebao da ima konkurenciju. On ove sezone beleži prosečno 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,5 asistencija.

Velike zasluge sjajnim partijama pripadaju i treneru Denvera Majklu Melounu.

- Mnogi igrači jednostavno se ’uguše’ kada naiđu na prepreku, dok se oni u manjini pokažu u pravom svetlu. Čini mi se da se Nikoli dopada osećaj izazova. Čini mi se da je najbolji kada oseti da su mu leđa pribijena uza zid i kada mu se ne daju velike šanse za uspeh. Kada se Džamal (Marej) povredio, svi su rekli da je za Nagetse sezona završena. Ja tako nisam mislio, a ni Nikola, kao ni ostatak svlačionice. Imamo ogromnu veru u ono što radimo i gradimo. Počeli smo od temelja, a sa svakom novom ciglom uneli smo i dozu našeg ponosa - izjavio je dugogodišnji trener Nagetsa.

Foto: Tanjug/AP

 

Meloun je video da Jokić ima veći potencijal od Nurkića.

- Rekao sam mu da me ne interesuje njegova statistika“, izjavio je Meloun pre tri godine. “Mene interesuje Nikola Jokić kao čovek, ne samo kao igrač. Mrzim kada ga vidim natmurenog, jer tako samo sebi nabijam dodatni pritisak.

Trener Denvera, takođe je istakao da je privilegija provoditi vreme sa Jokićem.

Smatram da je ovo privilegija. Koliko ljudi na svetu može da kaže da je trener jednog velikog igrača, velike ličnosti, na terenu i van njega, koji dolazi na svaki trening s velikim osmehom na licu. Nema na svetu mnogo superzvezda, a iskreno da vam kažem – Jokić to jeste. On je jedan od pet najboljih igrača na svetu. Ne želi da bude u centru dešavanja, da svetla pozornice budu uperena u njega. Jako sam srećan i ponosan što je tako svestan sebe i što se ponaša isto kao onog dana kada je došao kod nas“, prisetio se Meloun.

Dok Džoel Embid i Stef Kari glasno pričaju kako bi trebalo da ponesu MVP nagradu, Jokić stoji čvrsto na zemlji i gleda samo na uspehe svog tima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija