• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2021

17:08

NEKA ODMORI MALO! Pešić STIŠAVA strasti oko JOKIĆEVOG "otkaza"!

USA Today

NBA

NEKA ODMORI MALO! Pešić STIŠAVA strasti oko JOKIĆEVOG "otkaza"!

Podeli vest

Razbio je Nikola Jokić snove o sprskom "drim timu" kada je juče objavio da neće nastupati za reprezentaciju

Naišao je srpski as na brojne osude i uvrede, pokušali su iz Košarkaškog saveza Srbije da spuste loptu, a najbolji komentar dao je Miloš Teodosić. Ipak, brojni stručnjaci su komentarisali Jokićevu odluku da se ne odazove selektoru, a jedan od njih je Svetislav Pešić.

- Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u „nesvest“ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt - rekao je Pešić za "Sportklub" i nastavio u dahu. 

Foto: Starsportphoto

- Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao „duplu“ sezonu. Onu koju je sasekla korona, ali je NBA prvenstvo prošle godine, ipak, okončano u epidemiološkim balonima. Onda su, skoro bez pauze, ušli u tekuću sezonu, u kojoj je trenutno na programu plej of. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori.

Legendarni stručnjak ističe da se ovde ne radi o tome da li Jokić bira kada će da igra za reprezentaciju, već i nečem sasvim drugom.

- On je vrhunski igrač, ne samo zbog toga što je proglašen najkorisnijim u NBA ligi, već što je prvi košarkaš selekcije Srbije. Nije on tamo neka zamena, koja će da uskače sa klupe. E, baš zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je „naj“. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver - kaže Pešić.

Foto: Insider/Srđan Stevanović

Popularni "Kari" dodaje da njegova odluka ne mora da znači nužno zlo za reprezentaciju, naprotiv. 

- Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. A Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa. Sviđa mi se kako je kapiten Miloš Teodosić to formulisao: “Igraće Nikola još mnogo godina za Srbiju.“ U potpunosti se slažem. A ovoga puta, neka malo odmori telo - podvukao je Svetislav Pešić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbijanac

pre 2 godine

Jokić je imao šansu da odmori koju utakmicu kad su osigurali pelej of i odbio je a sad odbija da igra za svoju zemlju. Ok razumem da je umoran i treba mu odmor ali ne razumem što nije kalkulisao i odmorio kad je mogao a znao da će ga zovu u reprezentaciju. Po meni on je narcis ako ne igra... Može on još 10 god. da bude MVP ali nije fer prema navijačima koji ga vole i prate...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija