• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2021

23:06

HAOS U BIH! Pretnje smrću čelniku Fudbalskog saveza nakon kazni Veležu!

printscreen

Fudbal

HAOS U BIH! Pretnje smrću čelniku Fudbalskog saveza nakon kazni Veležu!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković rekao je danas da je dobio brojne pretnje smrću, nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

- Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom -  rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH.

- Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije - dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina. U Mostaru je u utorak prekinut fudbalski meč izmedju Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela sa 2:0. Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije ovog meča, a jedna osoba je tom prilikom povredjena.

Malo pre ponoći, u tunelu nedaleko Jablanice, presretnuto je vozilo glavnog sudije utakmice Sabrije Topalovića s kojim su se u tom trenutku nalazili pomoćnik Admir Šehović i supervizor sudjenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla, nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se potom zapalilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija