• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2022

06:32

JOKIĆ SA POLA GASA BLISTAO! DENVER SAMLEO NURKIĆEV PORTLAND, KATASTROFALNO VEČE BJELICE! (VIDEO)

Tanjug

NBA

JOKIĆ SA POLA GASA BLISTAO! DENVER SAMLEO NURKIĆEV PORTLAND, KATASTROFALNO VEČE BJELICE! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera su na domaćem terenu odigrali sjajan meč i ubedljivo savladali Portland 140:108

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu odličnu partiju i predvodio Denver do laganog trijumfa nad Portlandom. 

Foto: Tanjug

 

Jokić je igrao gotovo sa pola gasa, na parketu je proveo manje od pola sata i za to vreme postigao 20 poena (8/10 iz igre, 1/2 trojke, 3/3 penali), uz osam skokova, sedam asistencija i dve blokade.

 

Foto: Tanjug

 

Prvu četvrtinu je Denver dobio 41:28 i od tog trenutka je bilo jasno ko če voditi glavnu reč. Delovalo je da je Jokić igrao koliko mu je bilo dovoljno i od početka je razigravao saigrače. Šut ga je služio, imao je i jedno zakucavanje u kontri, a imao je veliku pomoć u Vilu Bartonu i Džefu Grinu.

 

Foto: Tanjug

 

 

Denver je na odmor otišao sa +17, na startu treće četvrtine uvećao vođstvo i do 25 razlike, a potom i rutinski priveo susret kraju.

 

 

Na drugoj strani, Trejlblejzersi nisu imali šanse bez Demijana Lilarda i Si Džeja Mekoluma, pa je u njihovom odsustvu najbolji bio Ben Meklemor sa 18 poena, dok je Nurkić imao 10 poena, osam skokova i šest asistencija. Tim Majka Melouna je posle ovog trijumfa ostao na šestoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 21-19, dok je Portland četiri mesta niže sa 16 pobeda i 25 poraza.

Košarkaši Milvoki baksa deklasirali su Golden Stejt voriorse u derbiju NBA lige i tako rivalu naneli treći poraz u poslednje četiri utakmice. Milvoki je na svom parketu dominirao od prvog do poslednjeg trenutka i na kraju trijumfovao rezultatom 118:99. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica utopio se u sivilo svog tima i meč je završio bez poena. Promašio je svih sedam šuteva iz igre, od toga četiri trojke, a zabeležio je samo skok i tri asistencije. 

Šampiona je ponovo predvodio Janis Adetokumbo, koji je ostvario treći tripl-dabl u sezoni (30 poena, 12 skokova i 11 asistencija). Kris Midlton je pomogao sa 23 poena, pet uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja, dok je Bobi Portis dodao 20 poena.

Na drugoj strani, podbacili su oni od kojih se najviše očekivalo. Najefikasniji bio Endru Vigins sa 16 poena. Stef Kari je postigao samo 12 (4/11 iz igre), dok je Klej Tompson dodao poen manje uz još lošiji procenat šuta.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija