• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2022

08:45

AMERIKANCI ODUŠEVLJENI SRBINOM! Rajli i Spolstra predstavili Nikolu Jovića u Majamiju! (FOTO)

printscreen

NBA

AMERIKANCI ODUŠEVLJENI SRBINOM! Rajli i Spolstra predstavili Nikolu Jovića u Majamiju! (FOTO)

Podeli vest

Nikola Jović biće novi Srbin u NBA ligi. Odabrao ga je Majami sa 27. pozicije na nedavnom draftu, a sada je i zvanično predstavljen kao igrač tima sa Floride

Nikoli Joviću su prilikom zvaničnog predstavljanja dres uručili trener Erik Spolstra i predsednik Pet Rajli.

- Ovo je sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo – naporan rad. Počeli smo sa celim procesom. Mladi igrači znaju koliko naporno treba da radiš. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vežbe koje je radio tamo gde je bio pre Majamija. A, njegov trener je neko kao ja, kome su treninzi tri i po ili četiri sata. I to je sjajno. Ne znam da li će to dobiti ovde, ali on zna šta je naporan rad i sticanje efikasnosti iz svega toga. Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem - rekao je Rajli posle odabira Jovića kao 27. pika.

- Nikola mi je objašnjavao treninge kroz koje je prolazio, da su radili tri i po, četiri sata i to mi je sjajno. Nema toga toliko u ovoj ligi, ali razume šta znači reč rad. Nećemo da ga opteretimo informacijama. Polako treba da uči. Letnja liga će pomoći i njemu i ostalim mladim igračima, onda će znati šta treba da rade u avgustu i septembru.

Rajli nije krio zadovoljstvo veštinama koje srpski košarkaš poseduje.

- Sve njegove veeštine su sjajne. Kada pričate o kompletnom igraču, onda gledate šta su stvari koje možete da razvijete, neki znaju da driblaju, neki da šutiraju, neki znaju ovo ili ono, Nikola zna mnogo toga, posebno u napadu i zna da može da ih unapredi. Naučiće neke druge stvari i pomisliće 'Vau mogu i to da uradim'. Sa stvari odbrane će dosta da uči, ima tu mnogo tehnika, kako se igra odbrana jedan na jedan, u piku i slično. Njegov paket veština je sjajan, koliko daleko može da ide, zavisi od Nika. Jel mogu da te zovem Nik? Mogu. Super - završio je kroz smeh Rajli.


Nikola Jović nije prvi srpski internacionalac koji će nositi dres Hita. Pre njega tu je bio Nemanja Bjelica koji se kratko zadržao, a prvi Srbin koji je obučao dres Majamija je Miloš Babić 1991. godine, a potom i Predrag Danilović koji je bio na Floridi od 1995. do 97. Sada ostaje da vidimo koliko dugo će se Jović zadržati i kakav trag će ostaviti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija