• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

11.08.2022

11:09

POLICAJCI DELILI FOTOGRAFIJE MRTVOG KOBIJA BRAJANTA! Njegova supruga slomljena! ODLUČILA DA PRAVDU POTRAŽI NA SUDU

AP WInslow Townson/printscreen

NBA

POLICAJCI DELILI FOTOGRAFIJE MRTVOG KOBIJA BRAJANTA! Njegova supruga slomljena! ODLUČILA DA PRAVDU POTRAŽI NA SUDU

Podeli vest

Vanesa Brajant odlučila je da tuži policajce za koje se sumnja da su fotografisali posmtrne ostatke njenog pokojnog supruga Kobija Brajanta.

Advokat koji zastupa Vanesu saopštio je na sudu u Los Andelesu da su policajci pod nadležnosti šerifa u LA i vatrogasci otišli na mesto nesrece januara 2020. godine gde su i napravili sporne fotografije.

Kako su preneli americki mediji, tužba zbog nanetog duševnog bola, zadiranja u privatnost i nepažnje podneta je u septembru pred sudom u Kaliforniji.

Posle helikopterske nesrece 26. januara, pojavile su se informacije da su pripadnici šerifovog odeljenja u Los Andelesu optuženi da su delili fotografije mesta nesrece, a i da se jedan od njih hvalio fotografijama.

Mediji su preneli da je policajcima naredeno da obrišu fotografije.

Foto: ap photo

Kobi Brajant

Luis Li, advokat udovice Brajant, izneo je odbranu na sudu koja govori o uzurpiranju privatnosti jer su navodno zamenik šerifa i kapetan vatrogasaca fotografisali mesto nesrece, a to nije imalo zvanicnu upotrebu u institucijama koje predstavljaju.

"Oni su delili fotografije dok su igrali video igrice. Delili su to sa ljudima koji nisu imali nijedan razlog da te slike dobiju", naveo je Li.

Advokat države navodi da je apsolutno neophodno fotografisati mesto nesrece, pogotovo oni koji se prvo pojave na tom mestu, kako bi mogli da se spasu životi u tom haosu. Sve se desilo na padini brda Kalabas zapadno od Los Andelesa, kada su Kobi i cerka Đina zajedno sa još nekoliko ljudi krenuli na trening.

Foto: reuters

Vanesa Brajant

Vanesa Brajant je gotovo neprekidno plakala, a i tokom pauza je brisala suze iz ociju, prenosi "Marka".

Kako je Li naveo nisu saznali od države da kruže fotografije, vec od novina "Los Andeles Tajms".

"Taj 26. januar 2020. godine bio je najgori dan u životu Vanese Brajant. Policija je to ucinila još gorim. Sipali su so na otvorenu ranu i utrljali je", rekao je advokat Li.

Li je pustio sigurnosne snimke kako policajci piju i pokazuju fotografije konobaru, koji skrece pogled. Kako navode, policajac je pokazao te slike velikom broju ljudi, pretpostavlja se da ih je videlo više od 30 osoba.

Li je naveo da ce "Vanesu progoniti ono što je uradio zauvek".

Podsetimo, Vanesa Brajant je odbila da se nagodi sa državom za 2,5 miliona dolara i samo želi pravdu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija