• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

08:08

KUZMA RAZBIO DONČIĆA! Majami slavio posle DRAME na Floridi!

TAnjug/AP

NBA

KUZMA RAZBIO DONČIĆA! Majami slavio posle DRAME na Floridi!

Podeli vest

Košarkaši Dalasa pretrpeli su neočekivan poraz na gostovanju Vašington Vizardsima - 113:105, Atlanta je bila bolja od Filadlefije uz sjajnu partiju Trea Janga, a Majami je sprečio veliko iznenađenje Šalot Hornetsa na Floridi

U noći za nama nastavljan NBA maraton, a na programu bile su četiri utakmice. Najveće iznenađenje desilo se u Vašingtonu gde su Vizardsi savladali Dalas Maverikse sa 113:105 uz fantastičnu partiju Kajla Kuzme. 

Nekadašnji as Los Aneđeles Lejkersa meč je zavšio sa 36 poena i 11 skokova. Uz to, Kuzma je imao ogroman doprinos i u odbrani Luke Dončića budući da je Slovenac odigrao najslabiji meč ove sezone i postigao samo 22 koša uz devet skokova. 

Foto: TAnjug/AP

Nadu Maveriksa tokom cele večeri održavao je Spenser Dinvidi koji je ubacio 33 koša, ali je Kuzma sinoć imao pomoć i Rui Hačimure. Reprezentativac Japana dodao je 23 koša uz osam skokova i tako režirao veliko iznenađenje u Kapital Areni. 

U istom terminu Atlanta je na svom parketu uspela da izađe na kraj sa Filadelfija Seventisiksersima 104:95. Ponovo su Jastrebovi igrali po taktovima Trea Janga, a iako sjajni plejmejker nije briljirao i to je bilo dovoljno za pobedu nad družinom Džoela Embida. 

Foto: TAnjug/AP

Pored Trea Janga, izuzetan meč odigrao je i Klint Kapela koji je za 26 minuta na parketu upisao 18 poena i 20 skokova uz samo dva promašaja iz igre. Sa druge strane dominirao je pomenuti Embid sa 26 koševa i 13 skokova, ali Kamerunac sinoć nije imao pravu podršku saigrača. 

Na Floridi Majami je posle produžetaka sprečio veliko iznenađenje Šarlot Hornetsa. Stršljenovi su na krilima Keli Ubre Džuniora i Teri Rožira pretiti jednom od glavnih konkurenata za titulu ove sezone, ali je Džimi Batler uspeo da donese trijumf četi Erika Spolstre - 117:112. 

Samo dve asistencije delile su Batlera od trip-dabl učinka budući da je meč završio sa 35 poena, deset skokova i osam asistencija. Jedina podrša večeras bio mu je Bem Adebajo sa 18 koševa i 14 skokova, dok su ostali iz tabora Majamija potpuno podbacili. 

Foto: TAnjug/AP

Sa druge strane, Hornetse je predvodio Keli Ubre Džunior sa 29 koševa i sedam skokova. Američki košarkaš bio je apsolutno nezaustavljiv u prvom poluvremenu, ali kako je partija odmicala njegovi procenti su padali. Pored njega, vredi napomenuti i partiju Teri Rožira koji je upisao 22 poena, ali uz katastrofalan procenat šuta 8/25 iz igre! 

Srpski košarkaš Nemanja Jović nije ulazio u igru na večerašnjoj utakmici. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija