• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.12.2015

20:08

DEBAKL SRPSKIH DAMA Srbija nedorasla Danskoj 20:29

Ostali sportovi

DEBAKL SRPSKIH DAMA Srbija nedorasla Danskoj 20:29

Podeli vest

Ženska rukomenta reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu Svetskog prvenstva od domaćina Danske rezultatom 29:20

Imala je Srbija tokom prvog dela igre u nekoliko navrata minus od tri gola, ali sa nekoliko odličnih odbrana i zahvaljujući Risovićevoj uspela je da sa samo golom minusa dočeka drugih 30 minuta igre. Međutim, srpske rukometašice potpuno su pale tokom drugog poluvremena, kada im ništa nije polazilo za rukom, pa su nam Dankinje očitale lekciju. 

Najraspoloženija u našem timu bila je Liščević koja je postigla pet gola, jedan manje dodala je Krpež, dok je Georgijev meč okončala sa tri pogotka. S druge strane, nerešiva enigma za naše rukometašice bila je  Jorgensen sa sedam golova, šest je dodala Norgard.

Dankinje su od starta utakmice vodile sve do 14. minuta kada smo se vrati u meč golom Georgijev. Nakon izjednačenja (9:9) naše devojke su mogle i do preokreta, ali je Petrovićeva promašila zicer. Ponovo su domaće rukometašice povele sa tri gola (13:10), ali je u finišu poluvremena briljirala na našem golu Risović i sačuvala nas u igri.

GRUPA A

3. KOLO

Crna Gora - Mađarska 32:15

Japan - Tunis 31:21

Srbija - Danska 20:29

Tabela: Danska 6, Crna Gora 5, Mađarska 4, Japan 2, Srbija 1, Tunis 0.

Međutim, već u prvih desetak minuta drugog dela je praktično odlučen meč. Dankinje su se odlepile, povele 19:15, razigrale se, dok našim devojkama ništa nije polazilo za rukom.

Srljale su srpske rukometašice iz greške u grešku, promašivale zicere, pa je poraz bio neminovan. Sredinom poluvremena stekle su Dankinje vođstvo od osam golova, koje su bez većih problema sačuvale do kraja utakmice.

Srbija u sredu igra sa Japanom (18.30), u petak sa Tunisom (18.30), a pobede u tim mečevima garantuju prolazak u osminu finala.

 

 

SRBIJA - DANSKA 20:29 (12:13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dvorana: u Herningu. Sudija: R. Šulc

SRBIJA: Risović 11 odbrana, Kačarević 1 odbrana, Radosavljević, Krpež 4, Trifunović, Stevin 1, Živković 1, Prijović, Janjuševic 1,Rajović 1, Georgijev 3, Radojević, Bandalijer, Stoiljković 2, Liščević 5, Petrović.

DANSKA: Toft sedam odbrana, Poulsen šest odbrana, Skov 2, Pedersen 1, Fiser, Hansen 1, Gravholt 3, Holmsgord, Bodolt, L. Jorgensen 7, Poulsen, Kristiansen, Norgard 6, Ostergord 2, Burgord, S. Jorgensen 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tok utakmice:

Reuters

Drugo poluvreme

Kraj utakmice

Danska je  je do kraja utakmice rutinski odradila posao za pobedu rezultatom- 29:20.

Jorgensen svojim petim pogotkom na meču donosi Danskoj vođstvom od osam golova tri minuta pre kraja utakmcie 28:20.

Raste prednost Dankinja, koje u 49. minutu meča vode rezultatom 25:17. Liščević i Stoiljković pokušavaju da nas vrate u igru, ali Dankinje na svaki naš gol munjevito odgovaraju istom merom. 

Konačno, Stoiljković pronalazi put do gola Dankinja za 23:17, ali je to slaba uteha s obzirom na igru naših rukometašica. 

Loša odbrana i nekoliko neiskorišćenih napada, pa Dankinjama Ostergord i Jorgensen donose prednost od šest golova - 23:16 15 minuta pre kraja meča.

Dankinje su se odlepile na 20:16. Nastavljaju domaće rukometašice da rešetaju naš gol, pa nakon 21:16, Bošković traži tajm-aut. 

Živkovićeva je smanjila na 18:15, ali smo onda ostali na tri minuta bez Stoiljkovićeve što Dankinje momentalno koriste za 19:15. 

Pogađa Skov za najveću prednost domaće selekcije u dosadašnjem delu utakmice - 17:13.

Gravholt donosi Dankinjama ponovo tri gola više i to posle tri minuta igre u drugom delu meča - 16:13. 

denmark2015.com

Prvo poluvreme

Opustile su se Dankinje, pa Krpež sa sedam metara i Georgijev smanjuju na 13:12. Sjajno!Risović brani i na poluvreme idemo sa jednim golom minusa - 13:12 .

Rajović je zaradila isključenje, a Jorgensen i Pedereson to kažnjavaju i Danska ponovo vodi sa dva gola prednosti - 11:9. Razigrala se Pedereson, dok Srbija promašuje zicere, a sada smo i na dva minuta ostali bez Liščević posle faula, dok Dankinjama Norgard donosi 13:10.

Propustili smo priliku da povedemo,Petrovićeva je promašila zicer, ali  Risović je odlična na golu, posle 20 minuta igre rezultat je izjednačen - 9:9. 

Stiže Srbija do egela - 9:9. Gergijev je smanjila na 9:8, a onda je Radosavljević posle jedne odlične odbrane donela našem timu izjednačenje - 9:9.

Ponovo stižemo na gol zaostatka. Nakon Krpež, pogađa i Georgijev koja je iskoristila smušenost Dankinja - 8:7. Šteta, novi sedmerac za domaći tim, koji ponovo vodi sa dva gola prednosti - 9:7.

Još jedna neiskorišćena kontra Srbije. Sedmerac za Dansku, a stativu pogađa Jorgensenova i dalje je 7:5. Posle nekoliko promašaja na obe strane Dankinjama tri gola više donosi Grigl - 8:5.  

Novi sedmerac za naš tim, Krpež smanjuje na 5:4. Dankinje nam pobegnu samo što im se približimo , a  i mi im pomažemo, jer nakon jedne dobre odbrane, ne koristimo sledeći napad. Na sreću ne pogađaju ni Dankinje, a Liščević iz kontre poentira za 6:5.  

Za sada nemamo način da zaustavimo Jorgensenovu, koja je postigla sva tri gola za Dankinje. Janjuševićeva nas je primakla na minus jedan, ali Dankinje ponovo imaju dva gola prednosti. 

Imala je Srbija šansu da pobede 2:1, ali je golman Danske odbranila sedmerac Živkovićevoj, dok Jorgensensen sa dva pogotka donosi Danskoj 2:1. 

(VIDEO) DA KOMŠIJI CRKNE HIMNA! Danci pustili Norvežankama - "Gangnam stajl"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija