• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2016

03:24

(FOTO) BRONZA ZA IVANU ŠPANOVIĆ! Srpska skakačica u dalj donela Srbiji treću medalju!

Ostali sportovi

(FOTO) BRONZA ZA IVANU ŠPANOVIĆ! Srpska skakačica u dalj donela Srbiji treću medalju!

Podeli vest

Srpska skakačica u dalje Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i postavila novi nacionalni rekord

 

Ivana Španović je u Riju nastavila sjajnu seriju, ponovo je Srbiji donela medalju. Ovog puta bronzanu, treću za našu zemlju na Olimpijskim igrama. Skokom od 7,08 postavila je novi nacionalni rekord.

Ivana je uz skok od 6,95 bila prva posle prve serije. Potom je prestupila u drugoj seriji, dok je u trećoj ostvarila sjajna skok od preko sedam metara, ali je nažalost i ovog puta prestupIla i to samo centimetar.

Reuters

U petoj seriji je došla do nacionalnog rekorda - 7,08, što je bio skok za medalju. Za kraj je imala 7,05, ali to nije bilo dovoljno,  nije uspela da nadmaši Amerikanke.

Tijana Bartoleta je skokom 7,17 osvojila zlato,a njena sunarodnica Britni Ris  srebro skokom  od 7,15.

Reuters

UŽIVO:

ŠESTA SERIJA

Ivana u šestoj seriji skače 7,05. Bronza za Ivanu! Treća medalja za Srbiju u Riju.

- Straton skače 6,53. Nigerijka Brume je prestupila. Ris u šestoj seriji skače 7,15.

Reuters
Reuters

PETA SERIJA

- Bartoleta skače čak 7,17 i vraća se na prvu poziciju. Novi najbolji rezultat godine. Ivana pade na treće mesto.

- To Ivana! Španovićeva leti preko sedam metara u petoj seriji. Skočila je 7,08, trenutno na drugoj poziciji. Novi srpski rekord!

- Amerikanka Riz najbolje je izgleda čuvala za kraj skokom od 7,09 preuzima prvu poziciju. Riz je posle četiri serija bila na petoj poziciji.

Nigerijka Brume u petoj serija skočila je 6.81 metar.

Reuters

ČETVRTA SERIJA

Ivana Španović u četvrtoj seriji skače 6.91. Za sada ostaje na drugoj poziciji. S druge strane, najslabiji skok Bortoleta - 6:74.  

Riz je prestupila i u četvrtoj seriji. Balta je skočila 6.71, kao i u prvoj seriji. Mihambo je baš podbacila u četvrtoj seriji, samo 6.58.

Posle tri serije prva je Bortoleta, potom sledi Španović,jedna i druga skočile su 6.95, pa Mihambo sa skokom 6.83. Dalje su se poredale: Balta 6,79, Riz 6,79, Brume 6,73, Straton 6,69 i osma Sojers 6,69. Ovih osam skakačice će se boriti za medalje. 

Reuters

TREĆA SERIJA

- Treća serija: Ivana je skočila preko sedam metara, ali je nažalost prestupila. Samo 1 centimetar je prestuplila srpska atletičarka. Šteta!

Britni Riz, američka skakačka zvezda, podbacila je u finalu, prestupa je, pa ostaje na 6,79 i na petom mestu.

- Treća serija: Tijana Bartoleta je skočila 6,95 metara i zbog boljeg drugog skoka od naše Ivane, preuzela je prvo mesto.

Reuters

DRUGA SERIJA

- Druga serija: Ivana Španović je prestupila, ali je i dalje prva! Najveća konkurentkinja za zlato, Britni Ris, tek je četvrta sa skokom 6,79.

PRVA SERIJA 

- Španovićeva je u prvoj seriji skočila 6.95.Činilo se da je otišla preko sedam metara, ali imaak je skok bio malo kraći.  Posle prve serije Ivana je prva.

- Ivana će skakati 10. po redu, a trenutno je u toku predstavljanje takmičarki.

- U finalu se takmiči 12 atletičarki. Svaka ima pravo na po tri skoka, posle čega osam najboljih idu u takozvano veliko finale, gde imaju dodatna tri skoka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 7 godina

Samo napred Ivančice,uopšte nesumnjam da ćeš nas obradovati,e sad ti i Davor ste oni koji mogu da saopšte dva od dva,čekamo zlato kraljice!!

Mirjana

pre 7 godina

Bravo Ivana.Kontinuitet medalja se nastavlja.Ljudi treca u svetu-pa to je vrh.Dve Amerikanke,tamnopute,bez da neko shvati kao uvredu su "jace".Tako da stvarno Ivana je za mene zlatna veceras.7.08 BRAVO

okle

pre 7 godina

SRECNO IVANA MKD NE SPAVA........DA BOG DA POZLATILA SE NAMA ///////////////////////////////////////////

DS

pre 7 godina

Bravo Ivana,strasna si ljepotice nasa,i rekord i medalja ali se pitam zasto je samo ivana isla na antidoping test a nisu i Amerikanke,njima se vjeruje "na rijec",je li?Da je Boga i pravde Ivana bi veceras uzela zlato,ali sta se moze,tako je.

Mićko

pre 7 godina

BRONZA ZLATNOG SJAJA NA NAJLJEPŠOJ SPORTISTKINJI NA OLIMPIJADI.SVAKA ČAST DEVOJKO

alexander

pre 7 godina

Lepa skromna brawo dewojko...pun gas bice zlata polako

Riddick

pre 7 godina

Kada budeš skakala sa dečkom u rukama 7 metrića tek ondak se možeš nadati zlatu ovako....

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija