• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

20.08.2016

09:25

'AJDE MILICE, PREBIJ IH SVE! Srbija se nada još jednoj medalji iz tekvondoa!

Ostali sportovi

'AJDE MILICE, PREBIJ IH SVE! Srbija se nada još jednoj medalji iz tekvondoa!

Podeli vest

Zlatna olimpijka u tekvondou Milica Mandić kreće danas (subota, 17.00) u odbranu titule iz Londona 2012! Pre četiri godine Milica je u borilačkoj veštini o kojoj se kod nas malo znalo donela Srbiji prvo zlato u istoriji i proslavila tekvondo

 

Takmičenje u Rio de Žaneiru u kategoriji više od 67 kilograma startuje u 14.00 časova, ali Milica će se tri sata kasnije prvo boriti protiv Tine Skar. Ukoliko prođe Norvežanku, sledi joj četvrtfinale sa boljom iz meča Samante Kasman i Bjanke Vokden.

Prvo Norvežanka

Svi koji su došli na takmičenje imaće želju da obore aktuelnu olimpijsku šampionku, ali selektor srpskog tekvondo tima Dragan Jović kaže da je Milica spremna da se nosi s takvim pritiskom!

Tijana kao motivacija

Milica Mandić kazala je da joj je srebro mlađe koleginice Tijane Bogdanović motivacija za predstojeće borbe.
- Čista nepravda protiv Tijane, ali rezultat koji je postigla je fenomenalan. Ona je naš šampion. Tako je mlada, a ovo je tek početak za nju. Iskreno, jeste moja motivacija - poručila je Milica novinarima u Riju.

- Pritisak postoji na svakom takmičenju, nije ni ovde drugačije. Razlika je samo u tome što neko to može da iznese i izdrži do kraja, a neko ne. Dugo smo radili na tom polju. Verujem da će sve lepo krenuti, da ćemo željom za novom medaljom uspeti da nadjačamo pritisak - poručuje Jović u izjavi za Informer.

Mandićevoj žreb nije bio nimalo lak, pa njen dugogodišnji trener Jović ne želi da se upušta u velike prognoze.

- Žreb je u stvari očekivano težak. Ovde su najbolji na planeti, pa samim tim ni protivnice ne mogu biti lake. Fokus je na prvoj borbi. Spremili smo taktiku za vrlo nezgodnu Norvežanku, sa kojom Milica ima izjednačen skor 2:2. Ići ćemo korak po korak. Biće to, nadam se, dug i veseo dan - ističe Jović.

Srpski tekvondo već ima medalju u Riju, i to srebro koje je osvojila Tijani Bogdanović (do 49 kg). Nju su sudije pokrale u finalu i oduzele joj priliku da se bori za zlato, što su svi u našem timu teško podneli, ali Jović kaže da sad svi moraju da budu okrenuti nastupu Mandićeve.

Raspored

Polufinale      22.30
Repesaž      1.00/1.30
Mečevi za bronzu    2.00/2.30
Finale            3.00

- Ostao je žal za zlatom koje je Tijana morala da ima na svojim grudima. Greška je bila u finalnom meču i Korejka je morala da bude diskvalifikovana. Tu odluku više ne možemo da promenimo. Sada je na redu Milica.

Teže nego u Londonu

Milica Mandić i ovog puta ostala je dosledna tradiciji da pred sam meč ne daje izjave, ali je na dan odlaska u Rio poručila da ide po medalju.

- Mnogo toga se izdešavalo u prethodne četiri godine, ali spremna idem u Rio. Nadam se medalji, iako je mnogo teže odbraniti nego osvojiti odličje. Taktiku smo odavno pripremili. Moram samo da slušam trenera i da njegove savete sprovedem u delo - rekla je Mandićeva.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 7 godina

Samo da preskoči Norvežanku i istamburaće ih sve do kraja,ajmo Miličice osveti i onu nepravdu protiv Tiće!!

Ljubo

pre 7 godina

Oj Milice ,oj Carice....sretne Ti borbe bile...SRBIJAAAA

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija