• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir

05.09.2016

09:24

DAVOR ŠTEFANEK: Hrvati su mi smešni kad viču da sam njihov. Navikli su da svojataju sve dobro iz Srbije!

Ostali sportovi

DAVOR ŠTEFANEK: Hrvati su mi smešni kad viču da sam njihov. Navikli su da svojataju sve dobro iz Srbije!

Podeli vest

Zlatni srpski olimpijac Davor Štefanek poručio je da ga zasmevaju Hrvati kada ga prisvajaju i poručio da su oni poznati po tome što prisvajaju sve dobro iz Srbije

 

Hrvatski mediji su kada je Štefanek osvojio olimpijsko zlato u Riju počeli da ga prisvajaju, tvrdeći da je "Hrvat osvojio zlato za Srbiju", iako im je momak iz Subotice još pre godinu dana poručio da on sa "lijepom njihovom" nema nikakve veze i da se oseća Srbinom.

- Navikli smo da oni svojataju ono što je dobro iz Srbije! Iskreno, meni je to bilo smešno. Nisam nacionalista uopšte, ne mrzim nikoga, ne zanima me ko si i šta si, ako si normalan čovek. To što rade je njihova stvar i glupo je sa njihove strane. Ja sam državljanin Srbije i uvek ću predstavljati samo Srbiju, navijati samo za Srbiju i dati srce samo za Srbiju - poručio je Davor Štefanek u intervjuu za Kurir. 

Premijer Vučić je, što se tiče sportista, ispunio sve što je obećao, čovek je na mestu, ja sam i glasao za njega

Davor Štefanek,

zlatni srpski olimpijac

Srpski olimpijac je rekao i da između njega i zlatnog "delfina" Andrije Prlainovića ne postoji nikakav spor, iako je reagovao kontrom na izjave vaterpoliste u Riju o nedostatku sistemskog ulaganja države u sport.

- Andrija i ja smo se videli na dočeku, čestitali jedan drugom. Znam šta je hteo da kaže, a ja sam iz srca napisao šta mislim o tome. Mi smo uvek živeli od toga šta dobijemo od države. Pokazalo se kroz medalje u Riju da je sistem dobar, maltene smo sad osvojili medalja koliko na trima prethodnim Igrama - rekao je Štefanek.

On je dodao da potpuno podržava politiku premijera Aleksandra Vučića, mada izjave Andrije Prlainovića ne vidi kao napad na predsednika vlade Srbije.

- Andrijina izjava je preokrenuta i pogrešno shvaćena. Ne upuštam se toliko u politiku, ali što se tiče nas sportista, premijer je ispunio sve što je obećao. Čovek je na mestu, ja sam i glasao za njega. Dobro radi svoj posao, nemam šta drugo da dodam. Mislim da Srbije ide nabolje - zaključio je Davor Štefanek.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kuzis stari moj

pre 7 godina

Narod koji nema svoju istoriju mora svojatati tudje.pa vjekovima su sluge i kako da imaju nesto vrijedno..najbolji sportisti su im SRBI..Drazen Petrovic , Prsa , Aco , Komazec itd itd...Rudjer Boskovic Nikola Tesla sve su to oni zgrabili pa cam i Marka Pola hahaha hahahah mora im se oprostiti 62 % hrvata imaju Srpski gen../ po izjavi zagrebackog karduinala Kuharica /..i zato su im Srbi dragi al i mrski...

Istina

pre 7 godina

Prso, Aco, Drazen iz mijesanih brakova, Rudjer bio katolik, otac mu pobjegao od Turaka u Dubrovnik ...

aeksa

pre 7 godina

bravo davore ;estitam ti od srca da si \iv i ydrav i da osvaja[ medalje

GlasBrisela

pre 7 godina

Svi vi srbijanci ste "smesne" ....a i tuzne figure u isti cas!

Milojko

pre 7 godina

Svak cast na uspehu...Stefanek, pravo Srbsko ime...ali dali je to uopste bitno !?

misko

pre 7 godina

čekaj malo, a zašto onda ima hrvatsku "putovnicu"? to mu je samo za šoping?

Karl Moriarty

pre 7 godina

Davore, sve ok, nisi nas. Nasi su u kategorijama od srednje navise.

vlada

pre 7 godina

Snobovski hrvatski /ustaški/ prisvaja sve ono što u "labavoj" istini imaju šansu da ukradu! Kompleksi /manje vrednosti/ su prisutni ali je to njihov problem, koji obuhvata i nauku i kulturu i sport i svakodnevni život! Kradu SVE što misle da mogu! Jednostasvno manje vrede! Setimo se samo Turčina /dizača tegova/, koga su pozajmili za olimpijadu, da budu bolji od Srba! MIZERIJA!

Joki

pre 7 godina

Pa i jesi njihov ,jer du oni naši, svi smo mi jedno samo oni nikako da se pomire sa tom cinjenicom pa izmisljaju nesto svoje

babalepa

pre 7 godina

Ma nije rvat vec rvac Davor Stefanek. Nisu dobro citali cirilicu hrvati. Haha

HRVAT

pre 7 godina

mozes Stefi da pricas sta zelis ali ti hrvatska krv tece u venama..isto kao i Voji Seselju...nemozete po jeci od tiga..tako da mi ne svojatamo nikoga\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija