• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.11.2016

12:01

(VIDEO) OVO JE PRVA MMA BORBA U ISTORIJI! Sudarili se bokser i džudista, šta mislite ko je pobedio?

Ostali sportovi

(VIDEO) OVO JE PRVA MMA BORBA U ISTORIJI! Sudarili se bokser i džudista, šta mislite ko je pobedio?

Podeli vest

Prva borba Mešovitih borilačkih veština (MMA) u istoriji dogodila se 2. decembra 1963. godine i snimljena je tv kamerama, za istoriju

 

Tog dana sudarili su se u Solt Lejk Sitiju džudista i rvač Džin le Bel i bokser Majlo Sevidž, koje je spojila opklada u vrednosti 1.000 dolara.

Naime, bokser Džim Bek je javno tvrdio u medijima da su bokseri najjači sportisti na svetu i da takmičar bilo kojeg drugog borilačkog sporta ne bi imao šansu u ringu. Ponudio je opkladu od 1.000 dolara.

Na nju se javio višestruki džudo šampion Džin le Bel, ali se ispostavilo da se neće boriti protiv Beka, već protiv veoma kvalitetnog boksera Majla Sevidža, koji se pre boksa oprobao pomalo i u drugim borilačkim sportovima.

Meč je potrajao do četvrte runde, kada je džudista Le Bel uhvatio u parteru Sevidža i davljenjem ga prinudio na predaju. Bokser je čak bio u nesvesti po završetku meča, a spasao ga je upravo Le Bel, pošto je jedini on, pored sudija i ostalih pratilaca meča, znao da ukaže pomoć.

Pošto je ljubimac domaće publike izgubio meč, publika je izazvala nerede, flašama, stolicama je gađala pobednika, a jedan je čak pokušao da ga ubode nožem dok se povlačio prema svlačionici.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija