• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

07.01.2017

14:01

IVANA ŠPANOVIĆ ZA INFORMER: Uzeću zlato u Beogradu i Londonu!

Ostali sportovi

IVANA ŠPANOVIĆ ZA INFORMER: Uzeću zlato u Beogradu i Londonu!

Podeli vest

Ivana Španović, kaže da prošla godina nije bila uspešna koliko je mislila da će biti, pa će zato uraditi sve što može da osvoji svetsko zlato u Londonu i odbrani evropsku titulu u Beogradu

Glavni cilj u 2017. je osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu u Beogradu i Svetskom prvenstvu u Londonu, kaže za Informer Ivana Španović! Ona je za naš list otkrila i da će ovo biti godina u kojoj će se udati za verenika Vladimira!

Biće majka
Želim decu, ali prvo hoću da dostignem sportski maksimum,
Ivana Španović

Španovićeva je opisala i kako slavi Božić, a govorila je i za čim žali u 2016. kad su takmičenja u pitanju. Prošle sezone Ivana je osvojila evropsko zlato, olimpijsku bronzu i Dijamantsku ligu, ali uprkos tome srpska skakačica udalj nije zadovoljna 2016. Najviše zato što se u Riju nije našla na najvišem stepeniku postolja.

Mnogi bi na vašem mestu bili zadovoljni sezonom kao vašom, ali zašto vi niste?

- Bila sam blizu cilja, ali prošla godina nije bila uspešna kako sam zamislila da će biti. Sada ću uraditi sve što mogu da osvojim svetsko zlato u avgustu, odbranim evropsku titulu u martu u Beogradu i ponovo osvojim Dijamantsku ligu.

Redbulletin.com

Ne bih se slikala za "Plejboj"

Većinu profesionalnih fotografija radite u sportskoj opremi, da li biste se nekada slikali za "Plejboj" ili neki magazin tog tipa?
- Nikada. Imala sam nekad i takve ponude, ali to nije nešto u čemu bih uživala i u čemu bih se osećala dobro. Generalno, sva fotografisanja radim jer neki sponzor zahteva, ali to nije nešto u čemu se pronalazim i ne bih to nikad radila da ne moram.


Najavljivali ste da ćete se udati posle Olimpijskih igara u Riju. Zašto ste odustali od toga?

- Počeli smo da planiramo venčanje, ali nas je poremetilo loše vreme. Onda smo odustali i rekli: 'Ajde sledeće godine kad krene lepše vreme. Prolećna ili letnja svadba je mnogo bolja od zimske.

Može li sportistkinja uporedo sa takmičenjima da osnuje porodicu?

- Osim porodice u kojoj sam odrasla, imam i porodicu koju činimo moj verenik i ja. Živimo šest godina zajedno, samo se još nismo uzeli. Pre par godina sam govorila da ću sigurno planirati decu posle Rija. Ali te Olimpijske igre su veoma brzo došle... Imam tek 26, u stvari, već 26 godina. Želim, ne znam da li zvuči sebično, ali želim da iskoristim ovaj trenutak i dostignem sportski maksimum. Decu svakako planiram, ali kasnije.
 

Pritisak ne osećam

Većina sportista ne želi da izjavi kako na takmičenjima ide na zlato, vi se toga ne libite. Kada ste stekli takvo samopouzdanje?
- Uvek sam imala veliku želju da se približim broju jedan. Počela sam da pričam o tome kada sam shvatila da moja karijera ide ka tome. Ne osećam pritisak. Ne znam šta bi drugo moglo da me optereti, osim sopstvene želje da skočim dobro i opterećenja time hoće li skok biti dovoljan za zlatnu medalju ili ću ostati na srebrnoj ili bronzanoj.

Ima li sportistkinja vremena da bude samo devojka?

- Nekad jedva čekam vikend da odem negde sa prijateljima, našminkam se, doteram i osetim kao devojka. Onda odustanem od svega jer sam umorna i treba mi odmor. Na kraju se svako doterivanje svede na neku svečanost, dodelu priznanja. Tada odvojim vremena da se našminkam, pustim kosu i isfeniram.

Šta više volite, Božić ili Novu godinu?

- Meni je praznik kad god sam kod kuće, a Nova godina i Božić su retki dani kada mogu da pomerim sportske obaveze i budem sa porodicom. Tako će biti i ovog 7. januara. Za svaki Božić je obavezno da se okupimo kod mame i tate u Zrenjaninu. Novu godinu smo verenik i ja dočekali kod kuće sa prijateljima. Nikad nisam volela da idem na doček. Prvo što mrzim zimu, drugo što mi je ta euforija bespotrebna. Važno je da budem sa voljenim osobama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban Cvetkovic Nis

pre 7 godina

Neces uzeti zlatnu medalju u Londonu,to sigurno.Zapamti i zapisi.

Pera Bandera

pre 7 godina

Bobane, zašto si toliko siguran da neće osvojiti zlato, da li možda u Londonu skačeš ti ili tvoj momak ili devojka????

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija