• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2017

18:29

TEŽAK PUT DO MEDALJE! Odbojkaši Srbije u grupi sa Rusijom i SAD!

Ostali sportovi

TEŽAK PUT DO MEDALJE! Odbojkaši Srbije u grupi sa Rusijom i SAD!

Podeli vest

Reprezentativci Srbije igraće u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Rusijom, Tunisom, Australijom i Kamerunom na predstojećem 19. Svetskom prvenstvu za odbojkaše

Naredni šampionat za odbojakaše igra se od 9. do 30. septembra naredne godine u Italiji i Bugarskoj, a već sada je poznato da će tim Nikole Grbića svoje mečeve igrati u italijanskom Bariju.

Svetsko prvenstvo se osim Barija igra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, dok su od italijanskih gradova domaćini još i Bolonja, Firenca, Milan, Rim i Torino.

Neće "orlovima" biti lako.  Amerika je 2015. godine osvojila Svetsko prvenstvo, dok su na prethodnim Olimpijskim igrama bili bronzani. Što se Rusa tiče, osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, bili su najbolji na svetu 2011, dok su aktuelni prvaci Evrope.  S druge strane, ne bi trebalo da imamo problema sa Tunisom, Australijom i Kamerunom. 

Inače, bodovi se prenose u drugu fazu u kojoj će biti 16 reprezentacija podeljenih u nove četiri grupe. Igra svako sa svakim, a plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa i dve drugoplasirane ekipe (jedna iz grupa koje se igraju u Italiji i jedna iz grupa koje se igraju u Bugarskoj). 

U trećoj fazi se formiraju dve grupe sa po tri tima odakle ispada po jedna reprezentacija, a četiri idu u polufinale.

SASTAVI GRUPA NA SP:

C Grupa, Bari, Italija: SAD, Rusija, Srbija, Australija, Tunis, Kamerun.

A Grupa, Firenca, Italija: Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika.

B Grupa, Ruse, Bugarska: Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija.

D Grupa, Varna, Bugarska: Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija