• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.08.2018

12:35

(FOTO) ISTORIJSKI USPEH DRAGON BOAT REPREZENTACIJE SRBIJE! Dve bronze na Evropskom prvenstvu u Brandenburgu!

Ostali sportovi

(FOTO) ISTORIJSKI USPEH DRAGON BOAT REPREZENTACIJE SRBIJE! Dve bronze na Evropskom prvenstvu u Brandenburgu!

Podeli vest

Na Evropskom prvenstvu u dragon boat-u, koje je održano od 23. do 26. avgusta u Brandenburgu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije zabeležila je istorijski uspeh osvajanjem dve bronzane medalje.

U konkurenciji od 18 zemalja, "Srpski zmajevi" bronzana odličja poneli su u disciplinama na 200m i 500m, u miks kategoriji.

Srpski Dragon boat savez

Ovo je prvi put da je od osnivanja Srpskog dragon boat saveza 2013. godine, na evropskom prvenstvu nastupila reprezentacija seniora A, koji su doneli prve medalje našoj zemlji.

Srpski Dragon boat savez

Na Evrospkom prvenstvu u Brandenburgu učestvovalo je više od 1.500 takmičara, 189 posada u stadardnim čamcima, 232 posade u malim čamcima, koji su se nadmetali u disciplinama na 200m, 500m, 1000m i 2000m.


Srpski Dragon boat savez

Dragon Boat je drevni sport na vodi koji postoji više od 2.000 godina. Zmaj (Dragon) ima vrlo simbolično značenje za Kineze i duboko je urezan u kinesku kulturu.

Srpski Dragon boat savez

Negujući tradiciju i sportski duh, 1991. godine osnovana je Internacionalna Dragon boat federacija. Nakon više od dve decenije postojanja, Dragon Boat zajednica širom sveta okuplja više od 50 miliona članova.

Čamci su bogato ukrašeni glavom zmaja i repom, čime doprinose posmatranju jedinstvenog sportskog spektakla na vodi. Specijalne čamce pokreće 18-20 veslača u standardnom ili 8-10 u malom čamcu, plus kormilar i bubnjar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija