• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

25.10.2018

15:50

ZORAN TERZIĆ ZA INFORMER: Hteo sam da odustanem, ali sam verovao u zlato!

Ostali sportovi

ZORAN TERZIĆ ZA INFORMER: Hteo sam da odustanem, ali sam verovao u zlato!

Podeli vest

Mnogo puta sam razmišljao da odustanem, ali uvek su me vodile glad za medaljama i vera u uspeh, poručuje za Informer selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić

On je već 16 godina šef stručnog štaba srpske reprezentacije i kaže da mu se za to vreme često dešavalo da posumnja u sebe i poželi da digne ruke od svega.

Stalna preispitivanja

Prvu medalju srpskoj ženskoj odbojci doneo je 2006, i to bronzu na Svetskom prvenstvu, ali je i od 2011. do 2015. godine imao sušan period. Ništa ga nije slomilo, jer je verovao da će kad-tad dovesti devojke na svetski vrh! 

Tijana imala pet godina

Terzić je selektor reprezentacije postao 2002. godine, kada je na klupi zamenio Darka Zakoča. Zanimljivo, danas najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković tada je imala svega pet godina.
- Vrlo loše gledam na činjenicu da je Tijana imala samo pet godina kada sam postao selektor. To je znak da sam mnogo mator. Takve podatke ne volim da čujem. Šalu na stranu, Tijana je jedna od najboljih ili najbolja na svojoj poziciji - naglašava Terzić.

- Izdržao sam sve ove godine, izdržale su odbojkašice sa mnom, izdržao je Savez... Uvek u našem poslu postoje periodi kada pomalo sumnjate u sebe, razmišljate o tome gde ste pogrešili eventualno, nakon takmičenja gde niste ostvarili očekivan rezultat... Kako je dolazila nova sezona, onda nije bilo problema da razmišljam o odlasku. Tajna je u tome što je svake godine, i posle velikih rezultata, ali i godina gde nismo bili uspešni, kod mene uvek postojala želja za medaljama. Sve dok tako bude, neću odustati od ovog posla - kaže Terzić na početku razgovora za Informer.

On kaže da ga još drma euforija posle istorijskog zlata na Svetskom prvenstvu u Japanu. Njegove izabranice su dominirale i ostvarile najveći uspeh u istoriji srpskog ženskog kolektivnog sporta.

- Euforija se nije stišala, još traje. Blago rečeno, presrećni smo i iznenađeni. I u smislu rezultata i toga šta nam se ovde u Srbiji dešava. Ipak, nismo baš navikli ni na medijsku popularnost... Imamo zlato s Evropskog i Svetskog prvenstva, drugo mesto na Olimpijskim igrama, drugo mesto na Svetskom kupu. Igrali smo sva finala, neka dobijali, neka gubili, ali sigurno, trenutno smo broj jedan u svetu - kaže Terzić.

Medalje sa svih takmičenja

Jedan od simbola srpske ženske odbojke ističe da će reprezentacija svakako ići na zlato i na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Novak je svima uzor

Zoran Terzić je teča najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću i kaže da bi svaki sportista voleo da bude kao Nole.
- Novak je nešto posebno, najbolji sportista kojeg smo imali. On je zbog svojih sportskih i ljudskih kvaliteta osoba s kojom bi svi sportisti želeli da se porede. Normalno je da sve znamo o njemu, ali imamo dogovor da u javnosti ne iznosimo privatne razgovore - kaže Terzić.

- Da li će sve ove igračice biti tu, to se nikad ne zna. Možda neke devojke kažu: "Ok, dugo sam tu, dosta je bilo, evo osvojili smo sve što je moglo..." U svakom slučaju to je jedan veliki motiv za sve nas da probamo da objedinimo sve zlatne medalje i da jurimo zlato u Tokiju. Naravno, neozbiljno bi bilo da kažemo da ćemo to sve lako da uradimo, ali postoji želja i idemo na to. Nadam se da će svi ostati na okupu - dodaje selektor.

Sve medalje koje je ženska reprezentacija osvojila osvojio je i Zoran Terzić. Sve je počelo bronzom na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

- Tako je krenuo uspon i od tada traje kontinuitet osvajanja medalja. Ne možemo svake godine da osvojimo odličje, ali od 2006. godine do sada uzeli smo 17 medalja na raznim velikim i manjim takmičenjima... Maltene jednu i po godišnje, što je fantastičan rezultat. Poslednje četiri godine, od 2015. do 2018, veoma su berićetne i tu smo osvojili veliki broj medalja i s najvećih takmičenja. Jedini smo koji imamo medalju sa svih najvećih takmičenja u zadnjih desetak godina - zaključuje Terzić.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija