• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.12.2018

20:44

PONOS TEKVONDO KLUBA BANJICA: Katarina Jakšić i Vesna Ajduković, sa EP iz Španije, DONELE BRONZU ZLATNOG SJAJA!

Ostali sportovi

PONOS TEKVONDO KLUBA BANJICA: Katarina Jakšić i Vesna Ajduković, sa EP iz Španije, DONELE BRONZU ZLATNOG SJAJA!

Podeli vest

Dve bronzane medalje, osvojene u žestokoj konkurenciji Kadetskog prvenstva Evrope u tekvondou, održanog u Španiji, daje ovim odličjima zlatan sjaj, ističući u prvi plan veliki uspeh TK Banjica

A za to su se potrudile dve damice, Katarina Jakšić i Vesna Ajduković koje su se sa dalekog puta kući vratile ovenčane slavom s pobedničkog postolja u dalekoj Španiji.

Nisu lako došle do velikog uspeha takmičarke TK Banjica. Prvog dana šampionata u vatru je skočila Katarina Jakšić. Na putu do pobedničkog postolja Kaća je oduvala takmičarke iz Grčke, Turske i Izraela, a njen put do finala zaustavila je Ruskinja potonja šampionka Evrope. 

Foto: TKD Banjica

Katarina Jakšić (prva s desna)

Katarininu bronzanu medalju zlatnog sjaja, prokomentarisao je njen učitelj, prvi trener TK Banjica Nebojša Rakić.

- Ovo je ogroman uspeh za Tekvondo klub Banjica, a svakako i potvrda velikog rada i svakodnevnog odricanja. Zahvaljujemo se svim reprezentativcima koji su sve vreme bodrili našu Katarinu, kao i treneru reprezentacije Nenadu Srećkoviću iz tekvondo kluba Viner Čivi, koji prati i saradjuje sa Kajom još od prošlog evropskog prvenstva. Posebnu zahvalnost duguijemo i doktorku Snezani Marković za nesebičnu brigu o takmičarima-rekao je Nebojša Rakić prvi trener TKD Banjica.    

Ali sa Kaćinim uspehom nije završeno EP u Španiji, ostalo je još takmičara da se bore za medalje, a među njima i dva aduta TK Banjica, brat i sestra Dimitrije i Vesna Ajduković.

Foto: TK Banjica

Vesna Ajduković (prva s desna)

Slično Katarini, i Vesna je brzo prokrčila put do završnice takmičenja, tako da su pod njenim naletom pale takmičarke iz Rusije, Portugalije i Slovenije, a njen put u finale zaustavila je takmičarka iz Španije, koja je potom osvojila zlato.   

Foto: informer.rs

Dimitrije Ajduković

S druge strane, iako su u njega s pravom polagane velike nade, Dimitrije Ajduković na žalost nije ima sreće sa žrebom. Već u prvom kolu "naleteo" je na Francuza, koji se u kategoriji do 60 kg kasnije domogao finala.

Dve bronzane medalje izborene u žestokoj konkurenciji Evropskog prvenstva, veliki su uspeh Katarine Jakšić i Vesne Ajduković. Ponosni na svoje devojke u TK Banjica slave evropska odličja, svesni da je samo pitanje dana, kada će Kaća i Vesna savesnim radom, svoju bronzu pretočiti u čisto zlato. 

TEKVONDO JE DOBIO NOVE ŠAMPIONE: Sa Prvenstva Balkana u Bukureštu takmičari TK Banjica DONELI ŠEST MEDALJA




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija