• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2019

14:24

(FOTO) TRČI 1.800 ATLETIČARA! Danas se održava Treći "Jagodinski maraton"

Ostali sportovi

(FOTO) TRČI 1.800 ATLETIČARA! Danas se održava Treći "Jagodinski maraton"

Podeli vest

Danas se u Jagodini održava Treći "Jagodinski maraton", na kome učestvuje 800 profesionalnih trkača, među kojima i trkači iz sedam evropskih zemalja i velika imena srpske i svetske atletike


- Maraton je startovao u 10 sati, a trči oko 1.800 trkača u svim kategorijama, maraton, polumaraton, trka zadovoljstva i dečije trke na kojima učestvuju deca vrtića, osnovnih i srednjih škola, penzioneri, dva momka sa posebnim potrebama - izjavio je za Tanjug na stazi sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević. 

Staza na kojoj se trči je akreditovana i rezultati postignuti u ovom takmičenju se vrednuju na svetskom nivou.

Stigao je i jedan atletičar iz Tirane, glavnog grada Albanije, a trči i poznati srpski maratonac veteran, Milorad Petrović iz Jagodine, koj je izjavio novinarima da je do sada "istrčao 118.000 kilomatara, osvojio 460 medalja i nosio tri zastave: SFRJ, SRJ i Srbije".

Pobednik u maratonu uz diplomu i medalju dobiće i 30.000 dinara, a u polumaratonu 20.000 dinara, a sredstva je obezbedila Skupština grada, koja je glavni pokrovitelj.

Sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević, je tvrdi da je "Jagodinski maraton" jedna od "najvećih sportskih manifestacija u Srbiji".

Foto: Tanjug

Startu maratona prisustvovali su i gradonačenik Ratko Stevanović, predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma i bivši proslavljeni atletičari Jugoslavije i Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija