• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

05.04.2019

13:26

PRED HRVATE! Peruničić: Za zdraviju sliku, moramo da sečemo neke stvari!

Ostali sportovi

PRED HRVATE! Peruničić: Za zdraviju sliku, moramo da sečemo neke stvari!

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije dočekaće Hrvatsku u Beogradu 11. aprila u trećem kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvensvo, "olrovi" se posle četiri godine vraćaju u dvoranu Aleksandar Nikolić, a selektor Nenad Peruničić izneo je očekivanja pred ovaj duel

- Nismo dobro krenuli u kvalifikacijama. Situacija je takva da nam je veliki broj igrača falio od samog početka kvalifikacija. I trenutno imamo povređenih. Sama utakmica nosi drugačiju težinu jer igramo protiv velikog rivala. Gajim poštovanje za ono što su uradili u poslednjih 20 i više godina. Situacija kod nas sa rukometom nije takva, ali se trudimo da poboljšamo sliku pristupom i odnosom reprezentativaca prema državnom grbu - rekao je Peruničić.

On je dodao da smena generacije nije laka.

- Smena generacija je težak i bolan period pogotovo u situaciji kada velika većina igrača deli minutažu ili imaju malu minutažu u svojim klubovima. Za reprezentaciju treba mnogo više. Neke stvari moraju da se seku da bismo dobili zdraviju sliku. Ranije se nije radilo na priključivanju novih igrača.

ŽREB ZA EP! Rukometašice Srbije protiv olimpijskih šampionki, Slovačke i Švajcarske!

Selektor smatra da naša selekcija može mnogo.

- Ne plašimo se nikoga pa ni Hrvatske. Ovi igrači su pokazali volju, motiv i disciplinu na SP i to me hrabri da im je jako stalo. Verujem u pobedu protiv Hrvatske. Svi smo krivci što ne mogu da garantujem da će hala biti puna. Atmosfera može da da vetar u leđa, ali i da odseče noge - zaključio je on.

Pomoćnik selektora Nedeljko Jovanović imao je jasnu poruku.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Bilo je velikih oscilacija ima i opravdanja zbog tih povreda. Imamo priliku da pružimo bolju partiju, imaćemo veliki motiv pred domaćom publikom, igrači svesni i posle SP da treba da pruže bolju partiju i prva značajna pobeda. Treba pozitivnije gledamo na budućnost i perspektivu. Da imamo kontinuitet velikih takmičenja. Nenad je izvršio veliku promenu igrača, ima novih koji nikada nisu bili ni blizu, pruža im se šansa da se dokažu u kvalifikacijama i stvore novi  imidž. Očekujemo veliku borbenost, što manje povređenih koji će početi pripreme - zaključio je Jovanović.

 

Utakmica Srbija - Hrvatska zakazana je za 18 sati, a tri dana kasnije iste selekcije sastaju se u Zadru. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija