• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2019

18:56

SRBI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Peruničić: Spremni smo, idemo da pobedimo!

Ostali sportovi

SRBI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Peruničić: Spremni smo, idemo da pobedimo!

Podeli vest

Selektor muške rukometne reprezentacije Nenad Peruničić, pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Belgije i Švajcarske, rekao je da njegov tim na pravi način želi da završi te mečeve

Utakmica sa Belgijancima igra se u Leuvenu u sredu od 20 sati, dok će četiri dana kasnije srpski tim u Novom Sadu dočekati Švajcarsku od 18 sati.

- Okupili smo se 2. juna u jednom širem sastavu sa momcima koji su i deo B reprezentacije da vidimo na šta možemo da računamo u nekom narednom periodu. Prvenstva se različito završavaju pa nismo uspeli da se sakupimo onako kako sam želeo, ali se uvek prilagodavamo situaciji - rekao je Peruničić na konferenciji za medije u Rukometnom savezu Srbije.

On je istakao da reprezentacija ima problem zdravstvenog biltena.

- Videćemo u kakvom je stanju Miljan Pušica, doživeo je povredu medijalnog ligamenta pre nedelju dana i pitanje je da li ce biti od pomoći za sredu. Nemanja Crnoglavac je takođe pod upitnikom. Ima problem sa čukljem, ista povreda koju je Nikola Karabatić morao da operiše. Infekcija je velika, dobio je kortikosteroid da se smanji upala. Ne trenira već dva dana - rekao je Peruničić i nastavio da komentariše stanje i atmosferu u timu.

 

Foto: Starsportphoto

 

Milosavljev: Glava radi bolje
 

Najbolji golman EHF Lige šampiona iz redova skopskog Vardara Dejan Milosavljev, kaže da tim mora da da maksimum i ispoštuje zamisli trenera.

- Imamo iskustva sa Svetskog prvenstva i utakmica kvalifikacija, nismo više ista ekipa. Glava radi bolje, bolje reagujemo na zadatke koje dobijamo od stručnog štaba. Želimo da pobedimo u obe utakmice. To bi nam puno značilo - Rekao je Milosavljev.

- Ostali momci su zdravi, dolaze sa osmehom, odlaze sa osmehom. Puni su samopouzdanja. To se oseća na svakom koraku. Definitivno nismo više ekipa zbrda-zdola, koja se okupila na pocetku kvalifikacija. Za ovih sedam meseci velika je razlika u uigranosti. Fali još zajedničkih treninga. Prvi ćemo uraditi u utorak veče, ali to je realnost, to ne shvatamo kao problem. Momci su punih srca ovde. Zavisi od nas, želimo da završimo ove dve utakmice na pravi način. Potpuno sam uveren u to - rekao je Peruničić koji je prokomentaisao i sastav Belgijanaca.

- Nisu momci od po dva metra, ali ekipa koja zna da igra rukomet. Školovani su. Pogledaš im golmana, kao da je radio sa nekim našim trenerom. Gledamo ih sa uvažavanjem, opet svesni da mi nismo oni iz prve utakmice. Imaju promene u rotaciji, desni bek sada igra više levog beka, imaju još jednog beka koji igra u Francuskoj, a nije ga bilo u Zrenjaninu - rekao je Perunicić i dodao da je bitno kako će njegov tim odigrati.

- Bitni smo mi. Ovi momci imaju jednu veliku želju za dokazivanjem, da budu bolji i nauče nešto novo. Njihova igra je bez mnogo akcija, sa puno povratnih viškova i pregradivanja pivotmena. Želimo da izbegnemo te njihove brze šuteve. Nisu bombarderi, ali su nezgodni, jer šutiraju na prvi, drugi korak. I onakvi kakvi smo bili, imali smo mnogo prilika da tu utakmicu u Zrenjaninu dobijemo. Na kraju smo spašavali bod. Verujem da smo spremni i pored kašnjenja igrača iz klubova. Spremni idemo u Belgiju sa ogromnom željom da pobedimo - rekao je Peruničić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija