• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Blicsport

18.06.2019

18:51

ČUDO OD DETETA IZ SRBIJE ODUŠEVLJAVA HRVATE! Pojačala splitski klub i sve ostavila bez teksta svojim talentom!

Ostali sportovi

ČUDO OD DETETA IZ SRBIJE ODUŠEVLJAVA HRVATE! Pojačala splitski klub i sve ostavila bez teksta svojim talentom!

Podeli vest

Prethodnih dana u hrvatskim medijima jedna od glavnih tema bila je mlada devojčica, "sportsko čudo" poreklom iz Srbije - Adriana Vilagoš

Na prvenstvu Hrvatske za kadete u Parku mladeži u ponedeljak je prvi put u dresu splitskog ASK nastupila 15-godišnja Adriana Vilagoš, atletsko čudo od deteta, devojčica koja baca koplje dalje nego ikad iko njenog uzrasta, javlja "Jutarnji list" i dodaje:

MI NISMO GENOCIDAN NAROD, NOLE NE MRZI NIKOGA! Srđan Đoković o poštovanju koje stranci imaju prema našem asu!

"Adriana je srpska Mađarica, živi u naselju Mali Iđoš u Vojvodini, a trenira je majka Đerđi. Članica je SAK-a iz Sente, a dvojna registracija joj je omogućila da odsad nastupa i za splitski ASK, u kojem ističu da je reč o jednom od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji.

- Prošle godine sam čuo da je reč o ekstra talentu. U januaru su bili kod nas na pripremama, potom i u aprilu i otvorila se mogućnost da rešimo dvojnu registraciju, tako da je ona odsad i članica ASK. Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo da učestvujemo u njenom razvoju i što možemo da joj ponudimo dobre uslove u Splitu - rekao je predsjednik ASK Ivan Veštić.

Adriana je upravo u Splitu pre nešto manje od dva meseca bacila koplje od 500 grama (seniorsko je 100 grama teže) 64,73 metra, najbolji rezultat u istoriji 15-godišnjakinja. Poređenja radi, svetski rekord za mlađe juniorke, a to su atletičarke koje su dve godine starije od Adriane, iznosi 65,90 (samo metar i 17 centimetara više). Toliko je blizu mlađana devojka iz Srbije.

- To je strašno - ne može se načuditi Veštić.

Adriana će i dalje primarno biti u Malom Iđošu, gde ide u školu, ali veliki deo vremena će provoditi u Splitu gde je u ponedeljak na prvenstvu Hrvatske ponovno bacala daleko (62,65).

- Sarađivaćemo, povremeno će trenirati kod nas, pomoći ćemo joj sve što možemo - kaže Veštić.

HRVATI KUKAJU ZA NAKIĆEM! Mršić: Žao mi je, probali smo sve! Možda je i bolje ovako

Zanimljivo je da Adriana trenira i rukomet, a atletikom je počela da bavi slučajno, kad se na jednom školskom takmičenju okušala u bacanju vorteksa (sprava koja se koristi za vežbanje tehnike, podseća izgledom na raketu, dužine je od 30 do 40 cm, a težine do 300 grama), koji je ubrzo prerasla. Za vežbu je zbog toga koristila metlu, a nakon što je dobila koplje, počela je da ga baca oko svoje kuće.

- Prostor je dužine oko 30 metara i mislila sam da će on barem neko vreme biti dovoljan. Ali vrlo brzo, već posle mjesec dana, postao je kratak pa je koplje letelo na drvo ili preko, u policiju. Gledajući na internetu kako trenira Jan Železni i drugi najbolji bacači, napravili smo treninge i tehniku koji joj najbolje odgovaraju. Na kraju, iako sam tužiteljica po struci, i ja sam završila za atletskog trenera - rekla je nedavno srpskim medijima Adrianina majka Đerđi", zaključuje "Jutanji list".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Momir

pre 4 godine

Ja zaista ne znam šta radi onaj Udovičić u Vladi RS? Koji je to promašaj. Pa sve iz sporta što vredi u ovoj zemlji ode iz nje i to sve mlađe i mlađe a on i dalje glumi ludilo.

Penzionerj

pre 4 godine

Da se oseca kao Srbin, nebih je majka odvela u tu prokletu zemlju a ovde se skoluje a majka debelo zaposlena a pravi nisu. Milija im je ustaska druzina, neka tamo i odu.

miroslav moric

pre 4 godine

franjo udovcic tokom devedesetih se prekrstio tj. krizmo u vanja udovcic.eh brale razmisli zasto?

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija